27.5 C
Athens
May 19, 2024
Image default
MARKETS

Ράλι στις ασιατικές αγορές – «Καύσιμο» τα επιτόκια

Ράλι στις ασιατικές αγορές - «Καύσιμο» τα επιτόκια

Σε υψηλό 15 μηνών βρέθηκαν σήμερα (7/5) οι μετοχές των χρηματιστηρίων Ασίας-Ωκεανίας, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι μειώσεις των επιτοκίων είναι κοντά. Παράλληλα, η υποχώρηση του γεν και η μικρή πτώση του δολαρίου Αυστραλίας διατήρησαν σταθερό το αμερικανικό δολάριο.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, στο 4,35% για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, όπως αναμενόταν. Ωστόσο, το αυστραλιανό δολάριο υποχώρησε περίπου 0,4% και το τοπικό χρηματιστήριο παρουσίασε ανοδικές τάσεις, αν και οι αξιωματούχοι της RBA διατηρούν θολό το τοπίο σχετικά με μία πιθανή νέα αύξηση των επιτοκίων.

Στο Χονγκ Κονγκ ο τοπικός δείκτης ετοιμάζεται να βάλει τέλος σε ένα 9ήμερο ανοδικό σερί, έχοντας μπει σε bull market σε σύγκριση με τα χαμηλά του περασμένου Φεβρουαρίου, ενώ οι αγορές σε Ταϊβάν και Νότια Κορέα καταγράφουν κέρδη. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας σημειώνει άνοδο 0,3% και ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε πάνω από 1%.

Το rebound των κινεζικών μετοχών φαίνεται να ολοκληρώνεται σταδιακά, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν μικρές μεταβολές μετά το ράλι σε κορυφές πέντε μηνών εντός του Απριλίου.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,6% έναντι του γεν τη Δευτέρα και επιπλέον 0,5% στα 154,60 γεν την Τρίτη, κρατώντας τις αγορές σε εγρήγορση σχετικά με το αν οι ιαπωνικές αρχές ενδέχεται να παρέμβουν ξανά. Οι traders εκτιμούν ότι η Ιαπωνία ξόδεψε σχεδόν 60 δισ. δολάρια για να «δυναμώσει» το γεν την περασμένη εβδομάδα.

Αντίστοιχα, το αυστραλιανό δολάριο υποχώρησε 0,4% στα 0,6601 δολάρια ΗΠΑ, καθώς η κεντρική τράπεζα είπε ότι «δεν αποκλείει τίποτα», αντί να αναφέρει ρητά τους κινδύνους μίας ενδεχόμενης αύξησης των επιτοκίων ως απάντηση στον πληθωρισμό που αποδείχθηκε πιο επίμονος από ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι της.

Ειδικότερα, στις συναλλαγές της Τρίτης ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,47% στις 38.796,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX/200 σημείωσε κέρδη 1,33% στις 7.784,70 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται ανοδικά κατά 0,14% στις 3.145,14 μονάδες και ο Shenzhen Component κερδίζει οριακά 0,01% στις 9.780,23 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,06% στις 2.731,71 μονάδες, κλείνοντας σε υψηλό ενός μήνα, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,47% στις 18.491 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #μειώσεις_επιτοκίων #Αυστραλία #Nikkei

Related posts

Δεύτερη διαδοχική πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Δεύτερη διαδοχική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

«Άλμα» για τους κινεζικούς δείκτες στις ασιατικές αγορές

banks

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές μετά τη Fed

banks

Ευρωαγορές: Άνοδος με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και Πάουελ

banks

Διάλειμμα από τα ρεκόρ στη Wall Street

banks