23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
MARKETS

Σε κλοιό τεχνολογικών πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Σε κλοιό τεχνολογικών πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Απώλειες κατέγραψαν την Πέμπτη (29/8) τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον τεχνολογικό τομέα να δέχεται ισχυρές πιέσεις έπειτα από το ανεπαρκές -κατά τους αναλυτές- guidance της Nvidia, που ανακοίνωσε αποτελέσματα χθες. Ωστόσο, οι προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια βοήθησαν στον περιορισμό των συνολικών απωλειών.

Οι μειώσεις στον τομέα της τεχνολογίας ήταν επίσης σχετικά συγκρατημένες, δεδομένου ότι η Nvidia εξακολουθεί να ξεπερνά τις προσδοκίες με τα τριμηνιαία κέρδη της. Οι αναλυτές φάνηκε να διατηρούν μια bullish στάση για την εταιρεία.

Η τεχνολογική πτώση «βάρυνε» σε μεγάλο βαθμό τους κατασκευαστές τσιπ, ειδικά εκείνους με άμεση έκθεση στην Nvidia, η οποία διολίσθησε έως και 8,5% στο aftermarket trade. Η TSMC υποχώρησε κατά 2%, ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης και βασικός προμηθευτής της Nvidia, SK Hynix, κινήθηκε χαμηλότερα κατά 6%, ενώ ο μεγάλος ανταγωνιστής Samsung έχασε 3%.

Στις συναλλαγές της Πέμπτης, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,17% στις 38.312,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κινείται πτωτικά κατά 0,35% στις 8.043,40 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,42% στις 2.825,44 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Component ενισχύεται κατά 1,16% στις 8.172,26 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,13% στις 17.715 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει πτώση 0,87% στις 2.666,35 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #Nvidia

Related posts

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από Apple και πληθωρισμό

banks

Επανήλθαν τα κέρδη στις ευρωαγορές με την Fed στο επίκεντρο

banks

Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

banks

Sell off στη Wall Street με το «βλέμμα» στην οικονομία

banks

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά τον καταιγισμό κερδοφόρων ανακοινώσεων

banks

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με ώθηση από τις κεντρικές τράπεζες

banks