18.7 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά τον καταιγισμό κερδοφόρων ανακοινώσεων

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά τον καταιγισμό κερδοφόρων ανακοινώσεων

Υψηλότερα έκλεισαν την Τετάρτη (14/2) οι κυριότερες αγορές της Ευρώπης, μετά από μία πληθώρα ανακοινώσεων κερδών, αλλά και τις εκθέσεις για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,50% στις 485,24 μονάδες, με τις τεχνολογικές μετοχές να προσθέτουν 1,00% και να ηγούνται των κερδών και τους περισσότερους κλάδους να κλείνουν, επίσης, σε θετικό πρόσημο. Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης αντιστάθηκαν στην ανοδική τάση και υποχώρησαν κατά 0,50%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 16.945,48 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 7.568,40 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,68%, κλείνοντας στις 7.677,35 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 31.330,12 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 0,09% στις 9.916,60 μονάδες.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν πως, τον Ιανουάριο, παρέμεινε σταθερός στο 4%, σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, καθώς οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών υποχώρησαν. Η μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή ήρθε πριν από την ανακοίνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του τέταρτου τριμήνου, που αναμένεται την Πέμπτη και θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι η χώρα έχει εισέλθει σε τεχνική ύφεση.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης με πτώση 1,00%. Οι απώλειες ενισχύθηκαν μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 3,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Εργασίας των ΗΠΑ, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη για 0,2% για τον μήνα και 2,9% σε ετήσια βάση.

Αυτό σημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να είναι πιο προσεκτική όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, όπως η ABN AMRO και η Capgemini.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Άνοδος #κέρδη

Related posts

Απότομο «φρενάρισμα» μετά τα ρεκόρ των S&P 500 και Nasdaq

banks

Wall Street: Πρόσω ολοταχώς για τον χειρότερο μήνα του 2023

banks

Στο «κόκκινο» παραμένει η Wall Street

banks

Προς εβδομαδιαία πτώση η Wall Street- Στο επίκεντρο η απασχόληση

banks

Wall Street: Στα «πράσινα» με οδηγό την τεχνολογία

banks

Απώλειες στις Ευρωαγορές- Συνεχίζει την άνοδο ο DAX

banks