23.2 C
Athens
September 18, 2024
Image default
COMODITIES

Σε τροχιά για εβδομαδιαία άνοδο άνω του 3% το πετρέλαιο

Σε τροχιά για εβδομαδιαία άνοδο άνω του 3% το πετρέλαιο

Στάσιμες παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή (9/8), ενώ είναι σε πορεία εβδομαδιαίας ανόδου άνω του 3%, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ μετρίασαν τις ανησυχίες για τη ζήτηση, ενώ οι φόβοι για διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή διατηρούνται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent, το μεσημέρι της Παρασκευής, σημείωναν άνοδο 1 σεντ στα 79,17 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, West Texas Intermediate, σημείωναν άνοδο 8 σεντς στα 76,27 δολάρια ανά βαρέλι. Τόσο το Brent όσο και το WTI κερδίζουν πάνω από 3% σε εβδομαδιαία βάση.

«Το κλίμα ενισχύθηκε από τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας να είναι πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες», δήλωσε η αναλύτρια της Panmure Liberum, Ashley Kelty.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από τις εκτιμήσεις την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι οι φόβοι για την αγορά εργασίας ίσως ήταν υπερβολικοί, επομένως οι ανησυχίες για ύφεση περιορίζονται.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο, μετά τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας. Ωστόσο, ένα ισχυρότερο δολάριο τείνει να μειώνει τις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για το αργό σε δολάρια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ενέτειναν τις αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, την Πέμπτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους, δήλωσαν Παλαιστίνιοι γιατροί.

«Το αργό πετρέλαιο συνέχισε την ανάκαμψή του από την πρόσφατη βουτιά, καθώς οι αυξημένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι επανήλθαν στο επίκεντρο», δήλωσε ο αναλυτής της ANZ Daniel Hynes.

Η δολοφονία ανώτερων μελών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, την περασμένη εβδομάδα, έχει ανεβάσει την πιθανότητα αντιποίνων από το Ιράν κατά του Ισραήλ, υποδαυλίζοντας τις ανησυχίες για την προσφορά πετρελαίου από τη μεγαλύτερη παραγωγική περιοχή του κόσμου.

Οι προσκείμενοι στο Ιράν Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά της διεθνούς ναυτιλίας στην Υεμένη, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής, λόγω ανωτέρας βίας (σ.σ. διαδηλώσεων), στο πετρελαϊκό πεδίο Sharara, δίνοντας περαιτέρω στήριξη στις τιμές του πετρελαίου.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #brent #WTI #τιμές_πετρελαίου #Συμβόλαια_Μελλοντικής_Εκπλήρωσης

Related posts

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

ΗΠΑ: Επιπλέον 10-15 εκατ.βαρέλια πετρελαίου απ’τα στρατηγικά αποθέματα στην αγορά

banks

Gazprom: Σταθερές ροές αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Πέμπτη

banks

Η Ινδία θα συνεχίσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία

banks

Υποχωρεί οριακά το πετρέλαιο, πέφτει και το φυσικό αέριο

banks

«Βουτιά» για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την κινεζική ζήτηση

banks