25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
POLITICS

Σε ΦΕΚ η απόφαση να ασκούν ιδιωτικό έργο οι γιατροί του ΕΣΥ – «Υπερήφανος» δηλώνει ο Γεωργιάδης

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών και οδοντίατρων του ΕΣΥ.

Με την απόφαση αυτή, που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα σε ειδικευμένους αλλά και ειδικευόμενους γιατρούς να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως φιλοδοξεί να κάνει το δημόσιο σύστημα Υγείας «πιο ελκυστικό» για τους γιατρούς.

«Υπερήφανος» δηλώνει ο Γεωργιάδης

«Είμαι υπερήφανος που επί θητείας μου έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ από την ίδρυση του. http://moh.gov.gr/articles/minis… το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική», σημειώνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, «με όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνουμε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση στις προσκλήσεις μας για πρόσληψη νέων γιατρών».

Είμαι υπερήφανος που επί θητείας μου έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ από την ίδρυση του. https://t.co/wzkVlaFsn3… το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική. Με όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνουμε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να…

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 20, 2024

Σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και από τον ιατρικό κλάδο.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η «βεντέτα» του υπουργείου Υγείας και του Άδωνι Γεωργιάδη με τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι απειλούνται με επίταξη εάν δεν συνδράμουν οι εφημερίες σε πολλά επαρχιακά νοσοκομεία και δομές υγείας της χώρας.

Related posts

Ευρωεκλογές: «Ακονίζουν τα μαχαίρια» λίγο πριν τις κάλπες – Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

banks1

Γκρίνια για τη «γαλάζια» καθίζηση στις ευρωεκλογές – Ανασχηματισμός και πιθανές «καραμπόλες»

banks1

Άδωνις Γεωργιάδης για Τζάκρη: «Ιεροσυλία η αρχιΠΑΣΟΚα, η πρασινοφρουρού να ζητάει διαγραφή Φίλη και Σκουρλέτη»

banks1

Περιοδεία Κασσελάκη στην Καρδίτσα – «Με τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν θα μείνει πίσω»

banks

Μητσοτάκης: Τιμούμε το Μανώλη Γλέζο και το Λάκη Σάντα

banks

Δένδιας: Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Θα ενημερώσει για τα ταξίδια σε Λιβύη και Τουρκία

banks