18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Άδωνις Γεωργιάδης για Τζάκρη: «Ιεροσυλία η αρχιΠΑΣΟΚα, η πρασινοφρουρού να ζητάει διαγραφή Φίλη και Σκουρλέτη»

Τις πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργίαδης ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός ως προς την τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία τάχθηκε υπέρ των διαγραφών ιστορικών στελεχών του κόμματος και μάλιστα «χωρίς δισταγμό».

«Πρέπει λέει να διαγραφούν χωρίς δισταγμό! Ανελέητα! Πάρτε τους τα κεφάλια! Δεν θέλω να δω τον Φίλη, τον Σκουρλέτη, τον Τζουμάκα και τον Βίτσα! Ποιος; Η Τζάκρη! Η αρχιΠΑΣΟΚα, η πρασινοφρουρού»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργίαδης εμφανίστηκε λάβρος χαρακτηρίζοντας τέτοιες δηλώσεις ιεροσυλία. «Έχω τη διαστροφή και θέλω να παρακολουθώ την κυρία Τζάκρη. Άκουγα το μίσος που έβγαλε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να διαγραφούν. Ανελέητα διαγράφει τον Φίλη και τον Σκουρλέτη, τον Τζουμάκα και όποιον άλλον. Και σκεφτόμουν ότι εγώ την κυρία Τζάκρη την έχω ζήσει ως υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου», είπε αρχικά και σημείωσε πως:

«Εγώ ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, αλλά να πω ότι ήρθα από το ΛΑ.Ο.Σ. Έντεκα χρόνια τώρα που είμαι βουλευτής της ΝΔ μιλάω πάντα με πολύ μεγάλο σεβασμό και προσοχή για τους βουλευτές της ΝΔ, γιατί αναγνωρίζω ότι έφτιαξαν αυτοί οι άνθρωποι το κόμμα και αυτό μου δημιουργεί ένα σεβασμό μια συστολή».

«Δεν μπορεί, ρε φίλε, να είσαι η Τζάκρη, ΠΑΣΟΚα από γεννησιμιού σου, και να μιλάς για ανελέητη διαγραφή του Σκουρλέτη και του Φίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται αυτό, είναι από αυτά που δεν γίνονται στη ζωή. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις, υπάρχει πρόβλημα. Με συγχωρείτε, αυτά εγώ τα θεωρώ αδιανόητα αυτά. Μιλάω για το ύφος, όχι για την πολιτική ουσία», προσέθεσε και κατέληξε το προσωπικό του σχόλιο όπως είπε, λέγοντας:

«Πρέπει λέει να διαγραφούν χωρίς δισταγμό! Ανελέητα! Πάρτε τους τα κεφάλια! Δεν θέλω να δω τον Φίλη, τον Σκουρλέτη, τον Τζουμάκα και τον Βίτσα! Ποιος; Η Τζάκρη! Η αρχιΠΑΣΟΚα, η πρασινοφρουρού, η γυναίκα που έχει ψηφίσει τα τρία μνημόνια! Δεν υπάρχει! Η κυρία Τζάκρη να λέει χωρίς δισταγμό να διαγραφεί ο Σκουρλέτης, ο Φίλης και ο Βίτσας, δεν ήμουν ποτέ αριστερός στη ζωή μου, ήμουν δεξιός αλλά το θεωρώ ιεροσυλία. Πρέπει να μπαίνουν και στην πολιτική κάποια όρια, να έχουμε αίσθηση ορίων από μόνοι μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια δεν έκανε μία ημέρα κανονική αντιπολίτευση»

Για την πρόσφατη δημοσκόπηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι αυτή η διαφορά οφείλεται στην προ Κασσελάκη εποχή. «Πιστεύω ότι η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν δεν έκανε μία ημέρα κανονική αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα με αφορμή την κατασκευή του πύργου στο Ελληνικό έφερε σαν παράδειγμα τον Παύλο Πολάκη, «που έχει γίνει ο υπ’ αριθμόν δύο του ΣΥΡΙΖΑ».  «Πήγαινε έξω από τα κάγκελα και έλεγε ότι δεν γίνονταν έργα στο Ελληνικό και κορόιδευε την προσπάθεια που κάναμε. Η κοινωνία έβλεπε ότι το έργο προχωρούσε, τους γερανούς που στήνονταν, τα κτίρια που γκρεμίζονταν και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι  αυτά είναι χαζομάρες», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τι έκανε λοιπόν η κοινωνία. Είπε δεν μπορώ να ασχολούμαι με χαζομάρες, πρέπει να ασχολούμαι με τα πραγματικά ζητήματα. Το μόνο κόμμα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα είναι με επιτυχία ή αποτυχία είναι η Νέα Δημοκρατία. Όλα τα άλλα κόμματα ασχολούνται με παραπολιτική. Ποιον αφορά το θέμα των υποκλοπών; Λες και ασχολείται κανένας και ψηφίζει κανένας για τις υποκλοπές. Φαγωμάρες ασταμάτητες και διαστρέβλωση. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος θέλει λύσεις. Ωραίοι οι καβγάδες και τα σόου και τα νούμερα στην τηλεόραση, αλλά οι εργαζόμενοι θέλουν λύσεις, ο κόσμος θέλει δουλειές. Δεν ενδιαφέρει τον εργαζόμενο να τσακωθώ με τον Πόλακη, θέλει να βρει δουλειά», προσέθεσε.

«Στην πολιτική και στη ζωή κρινόμαστε κάθε μέρα»

«Όλοι μας στην πολιτική και στη ζωή κρινόμαστε κάθε μέρα. Το ότι σήμερα είσαι 23 μονάδες μπροστά δεν σημαίνει ότι έχεις κάνει συμβόλαιο για αύριο. Απολαμβάνουμε μια πρωτοφανή εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και έχουμε ένας χρέος να λύσουμε προβλήματα στο μέτρο που μπορούμε», είπε ακόμα.

Ειδικά για την ακρίβεια παρατήρησε πως «αν δείτε τα στοιχεία ανέβηκε και η Ισπανία» ενώ πρόσθεσε: «Δεν ασχολούμαι πλέον με το θέμα γιατί δεν είναι στο χαρτοφυλάκιο μου, αλλά εικάζω ότι αυτό που βλέπετε στον γενικό  πληθωρισμό έχει να κάνει με ενέργεια, κυρίως διότι τους θερινούς μήνες, οι χώρες του νότου έχουν μεγάλο ποσό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που είναι πολύ φτηνό και ρίχνει τον μέσο όρο, ενώ όσο μπαίνουμε προς το χειμώνα αυτό ανεβαίνει γιατί χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα».

Σημείωσε ότι στον πληθωρισμό στα τρόφιμα «η Ελλάδα είναι πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου» και σχολίασε πως το λάδι είναι μία ειδική κατηγορία προϊόντος γιατί υπάρχει παγκοσμίως έλλειψη, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση της τιμής του. Ακόμα σημείωσε ότι αυτό έχει και θετικά, καθώς οι παραγωγοί, ελαιοπαραγωγοί στην Ελλάδα πουλάγανε με ζημιές 10 χρόνια και τώρα είναι ο τρίτος χρόνος με κέρδη.

«Ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να πέφτει και ήδη στα τρόφιμα είναι μονοψήφιος», υπογράμμισε, ωστόσο προέβλεψε ότι ο «χειμώνας θα είναι δύσκολος, η ενέργεια είναι ακριβή και παραμένει ακριβή, ο πόλεμος ακόμη συνεχίζεται, αλλά είμαστε σε καλύτερο δρόμο».

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι ο Κωστής Χατζηδάκης «προσπαθεί να βάλει ένα φρένο σε ένα φαινόμενο που δεν βγάζει λογική, ότι το 75% των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο».

Επίσης όπως είπε «ακόμη κι αν όλοι δηλώσουν το κατώτατο, τότε στο κράτος θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 600 εκατ. ευρώ». «Αυτός ο νόμος δεν σταματάει την προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

«Αν πατάξεις τη μαύρη εργασία από τη μία και δεν πατάξεις τη μαύρη οικονομία από την άλλη έχεις κάνει μία τρύπα στο νερό. Δεν έχει κάνει τίποτα, άρα η προσπάθεια συνεχίζεται και εντείνεται. Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης έχει ως στόχο να μειώσει ένα κομμάτι αδικίας που αισθάνεται ένα μεγάλο κομμάτι του σώματος. Η σύνδεση POS με ταμειακές μηχανές έχει ως στόχο να πατάξει τη φοροδιαφυγή και σε έναν μεγάλο βαθμό θα την πατάξει. Αν εγώ από τη μία ως υπουργός Εργασίας πιάνω τη μαύρη εργασία με την ψηφιακή κάρτα κι ο Χατζηδάκης από την άλλη με τα POS πιάνει τις αποδείξεις θα έχει μεγάλη διαφορά η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και τα ψηφιακά εργαλεία βοηθάνε», κατέληξε.

Related posts

Μητσοτάκης – Από σήμερα μηδενίζεται για τη μεσαία τάξη ο φόρος γονικής παροχής

banks

Μαρία Σπυράκη: Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη της – «Η αλήθεια έλαμψε»

banks

Τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ

banks

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης

banks1

Φωτιές – Ενισχύονται τα ελληνικά πεζοπόρα τμήματα – Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στους Πολωνούς

banks

Ανδρουλάκης: Το σχέδιο Μητσοτάκη για την οικονομία είναι ένα σχέδιο μεγάλων ανισοτήτων

banks