23.4 C
Athens
July 4, 2024
Image default
MARKETS

Στάση αναμονής στην Wall Street εν όψει των δηλώσεων Πάουελ

Στάση αναμονής στην Wall Street εν όψει των δηλώσεων Πάουελ

Πτωτικά κινούνται σήμερα (2/7) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί εν όψει των νέων στοιχείων για τις θέσεις εργασίας. Απόψε αναμένονται επίσης οι δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος θα δώσει κρίσιμες απαντήσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,09% στις 39.135,10 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,07% στις 5.471,16 μονάδες και ο Nasdaq χάνει οριακά κατά 0,01% στις 17.877,16 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η Wall Street προέρχεται από θετική συνεδρίαση. Ο Nasdaq κέρδισε 0,8% και έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3%. Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones πρόσθεσε 50,66 μονάδες ή 0,1%.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, συμμετείχε σε μια επιτροπή με άλλους επικεφαλής κεντρικών τραπεζών στην Πορτογαλία, στην οποία η Wall Street ελπίζει ότι θα παράσχει ενδείξεις για μελλοντικές κινήσεις σχετικά με τη νομισματική αρχή των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, υπάρχει σχεδόν 70% πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Wall Street: Υποδέχτηκε στα…«κόκκινα» τις δηλώσεις Πάουελ για τα επιτόκια

banks

«Φρένο» στα ρεκόρ της Wall Street-Ιστορικά υψηλά για Caterpillar, Nvidia

banks

BofA: Η οικονομική αβεβαιότητα θα τερματίσει το τεχνολογικό ράλι

banks

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα κέρδη με ώθηση από τις τράπεζες

banks

Ευρωαγορές: Πτώση εν αναμονή των στοιχείων για πληθωρισμό στην ευρωζώνη

banks

Ήπια άνοδος στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στα μάκρο

banks