23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Πτώση εν αναμονή των στοιχείων για πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Ευρωαγορές: Πτώση εν αναμονή των στοιχείων για πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας (31/7) ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,13% στις 470,16 μονάδες.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 16.470,05 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ήπια ανοδικά 0,14% στις 7.485,91 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,29% στις 29.590,00 μονάδες. Αντίθετα, ο βρετανικός FTSE 100 διολισθαίνει 0,21% στις 7.678,31 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,03% στις 9.681,98 μονάδες.

Σήμερα, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να προσφέρουν μια «ανακούφιση» στους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής, με την επικεφαλής της ΕΚΤ να δηλώνει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι η τράπεζα είναι ανοιχτή σχετικά με το αν θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης την Πέμπτη, με την αύξηση αυτή να είναι η 14η συνεχόμενη καθώς ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει υψηλός, έχοντας υποχωρήσει ελαφρώς στο 7,9% τον Ιούνιο.

Μείωση μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,8% σε μηνιαία βάση. Ωστόσο οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση προέβλεπαν αύξηση κατά 0,2%.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η Ολλανδική εταιρεία παραγωγής ποτών Heineken, υποχώρησε 5% μετά τη μείωση της πρόβλεψης για την αύξηση των κερδών για φέτος. 

Η εταιρεία έπεσε στον πάτο του Stoxx 600 στις πρώτες συμφωνίες, οδηγώντας σε ευρύτερη ύφεση στις μετοχές τροφίμων και ποτών, με τον βρετανικό διαδικτυακό λιανοπωλητή Ocado επίσης πτώση σχεδόν 5%.

Στην άλλη άκρη, η δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Genmab σημείωσε άνοδο 2,5% αφού ανέφερε αυξημένα έσοδα και λειτουργικά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • δείκτες
  • Πτώση

    Related posts

    Με το δεξί στην νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Ρεκόρ ο FTSE 100

    banks

    Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Το ενδιαφέρον στην… Αθήνα

    banks

    Η καλύτερη εβδομάδα του τελευταίου διμήνου για τις ευρωαγορές

    banks

    Μικρές απώλειες στις Ευρωαγορές με το βλέμμα στα ομόλογα

    banks

    Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

    banks

    Στα «κόκκινα» η Ασία, λόγω Fed- Στο -3% το Χονγκ Κονγκ

    banks