31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
MARKETS

Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Wall Street μετά τη μέτρηση του PCE

Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Wall Street μετά τη μέτρηση του PCE

Μικτά πρόσημα παρουσιάζει η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αφού ο δείκτης PCE, ένας δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Fed, κινήθηκε στα επίπεδα των εκτιμήσεων.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,14% στις 38.165,02 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται οριακά, κατά 0,06% στις 5.238,47 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,10% στις 16.720,55 μονάδες. 

Ο βασικός δείκτης των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ο πυρήνας του PCE αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για 2,7%. Επιπλέον, τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο, λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Προσαρμοσμένες για τον πληθωρισμό, οι δαπάνες στην πραγματικότητα μειώθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με τον Μάρτιο.

«Τα πιο σημαντικά οικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας ήρθαν και έφυγαν χωρίς να αποκλίνουν πολύ από τις προσδοκίες», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. «Η αγορά έχει περάσει αυτό το έτος ανησυχώντας για τον πληθωρισμό και ήρθε ένας αναστεναγμός ανακούφισης σήμερα το πρωί, καθώς (ο πληθωρισμός) δεν ήταν υψηλότερος από τον αναμενόμενο, ενώ θετικό νέο στην έκθεση είναι και ο βαθμός της επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών, που θα μπορούσε να προμηνύει χαμηλότερο πληθωρισμό».

Οι κινήσεις της Παρασκευής έρχονται κοντά στο τέλος ενός κερδοφόρου μήνα, με τους κύριους δείκτες της Wall Street να καταγράφουν τον έκτο θετικό μήνα στο τελευταίο επτάμηνο. Ο Dow Jones, μέχρι στιγμής, έχει σημειώσει άνοδο 0,8% αυτόν τον μήνα, ενώ ο S&P 500 είναι περίπου 4% υψηλότερα. Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite έχει κερδίσει σχεδόν 7%, πλησιάζοντας στο να κλείσει τον καλύτερο μήνα του από τον Νοέμβριο.

Ένα μεγάλο μέρος των κερδών του Μαΐου μπορεί να αποδοθεί στην άνοδο της Nvidia, η οποία, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου. Οι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν άνοδο 0,74% και είναι έτοιμες να κλείσουν τον μήνα σχεδόν 28% υψηλότερα.

Οι επενδυτές αξιολογούν, επίσης, τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα. Η Dell Technologies σημειώνει πτώση 17,87%, παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η Zscaler καταγράφει άλμα 9,64%, ενώ η MongoDB πραγματοποιεί βουτιά 24,81%. Η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων Gap κερδίζει 20,96%, ενώ η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Nordstrom χάνει 2,97%.

#Wall_Street #nyse #πληθωρισμός #PCE #μικτά_πρόσημα

Related posts

Τέλος στο ανοδικό σερί πολλών εβδομάδων για τη Wall Street

banks

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

banks

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street

banks

Ήπιες απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» ο τραπεζικός κλάδος

banks

Κατηφορίζουν οι ευρωαγορές παρά το ριμπάουντ της Wall

banks

Ο χειρότερος μήνας εντός του 2023 για τον Nasdaq

banks