18.8 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

Κέρδη κατέγραψαν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής (26/4), μετά και την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Το ιαπωνικό γιεν υποχώρησε σε πάνω από 156 έναντι του αμερικανικού δολαρίου μετά την απόφαση.

Η BOJ διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 0%-0,1% όπως αναμενόταν. Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αγορές ομολόγων σύμφωνα με την απόφαση του Μαρτίου. Παρόλα αυτά, δεν έκανε κανένα σχόλιο για το γιεν.

Το ιαπωνικό γιεν υποχώρησε σε πάνω από 156 έναντι του αμερικανικού δολαρίου μετά την απόφαση, αγγίζοντας νέα χαμηλά 34 ετών.

Σε άλλα μάκρο, ο πληθωρισμός του Τόκιο τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 1,8%, καταγράφοντας επιβράδυνση από το 2,6% τον Μάρτιο. Ο δομικός πληθωρισμός στην πρωτεύουσα – ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων – υποχώρησε απότομα στο 1,6% από 2,4% τον Μάρτιο, χάνοντας τις προσδοκίες για 2,2% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Τόκιο θεωρούνται ευρέως ως κύριος δείκτης των τάσεων σε εθνικό επίπεδο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Αυστραλίας κατέγραψε άνοδο 4,3% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, επιταχυνόμενος από το 4,1% το τέταρτο τρίμηνο.

Η άνοδος 4,3% ήταν επίσης η ταχύτερη άνοδος από το πρώτο τρίμηνο του 2023. Σε τριμηνιαία βάση, ο PPI της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 0,9%.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας τόνισε ότι οι κύριοι συντελεστές στην αύξηση περιλαμβάνουν τους φορείς εκμετάλλευσης ακινήτων, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την κατασκευή κτιρίων, με την τριτοβάθμια εκπαίδευση να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κατέγραψε πτώση άνω του 1%, παρασυρόμενες από τις μετοχές της βιομηχανίας και των υπηρεσιών υγείας.

Ο δείκτης Hang Seng Tech του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 4,7% στις απογευματινές συναλλαγές, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ηγήθηκαν των κερδών, με τις μετοχές του κινεζικού κολοσσού Τεχνητής Νοημοσύνης SenseTime Group να «εκτοξεύονται» 25%.

Το κλίμα ήταν θετικό κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι ισχυροί τεχνολογικοί «παίκτες» των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Alphabet και της Microsoft, ανακοίνωσαν ισχυρά κέρδη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,84% κλείνοντας στις 37.943,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ «σκαρφάλωσε» 2,24% στις 17.672 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 1,17% στις 3.088,64 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 2,13% στις 9.462,60 μονάδες.

Ο Kospi ανέβηκε 1,04% στις 2.656,08 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.575,90 μονάδες, χάνοντας 1,39%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #Κίνα #ιαπωνία #hang_seng #Nikkei

Related posts

BofA: Οι αναλυτές προβλέπουν διόρθωση για τον S&P 500

banks

Άνοδος στις ευρωαγορές, παρά τις λιγοστές πιθανότητες μείωσης επιτοκίων

banks

Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές στο άνοιγμα- Τα βλέμματα στον πληθωρισμό

banks

Σε υψηλό δύο μηνών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ήπια άνοδος στη Wall Street- Προσπάθειες ανάκτησης του θετικού momentum

banks

Ανοδική κίνηση στη Wall μετά τον πληθωρισμό

banks