33.1 C
Athens
June 17, 2024
Image default
POLITICS

Συνέδριο Εconomist: Βολές Φαραντούρη κατά κυβέρνησης για τα καρτέλ

«Τα καρτέλ των μεγάλων πολυεθνικών νέμονται τον πλούτο αυτού του τόπου και είναι το σαράκι που κατατρώει την ελληνική οικονομία και κρατάει τις τιμές ψηλά. Εμείς θέλουμε στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και πάταξη των καρτέλ και αυτό ισχύει για όλους τους τομείς» δήλωσε ο καθηγητής Ευρωπαϊού Δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού συνεδρίου επιχειρηματικότητας του Econnomist.

Απ’ το βήμα του Συνεδρίου εξαπέλυσε βολές και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, παρουσία του τέως προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και των προέδρων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας»

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης και της κλιματικής κρίσης ανέφερε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ωστόσο στην Ελλάδα ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι οι ΜμΕ πρέπει να συγχωνευθούν ή να εξαγοραστούν από μεγάλες πολυεθνικές αν θέλουν να επιβιώσουν. Εμείς λέμε ότι χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας και απαλλαγή απ’ τα καρτέλ που τις στραγγαλίζουν».

Κατονόμασε τα καρτέλ ως την αιτία της ακρίβειας σήμερα και ζήτησε η κυβέρνηση να σταματήσει να χρηματοδοτεί απ’ το Ταμείο Ανάπτυξης πολυεθνικές που δεν έχουν ανάγκη χρηματοδότησης και να εστιαστεί στην καινοτομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Ζήτησε επίσης απ’ τη κυβέρνηση να εξασφαλίσει περισσότερη ευελιξία και πόρους λόγω της κλιματικής κρίσης τόσο σε σχέση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, όσο και σε σε σχέση με άλλους κλάδους όπως η βιομηχανία ή ο τουρισμός.

Related posts

Για το Ταμείο Ανάκαμψης συζήτησαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ με το προεδρείο του ΣΕΒ

banks

Μητσοτάκης και Κασσελάκης έκαναν Πάσχα με τον… λαό – Το «θρησκευτικό μήνυμα» και η διαρκής κίνηση

banks

Τριμερής συνάντηση υπουργών Αμυνας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου σήμερα στη Λευκωσία

banks

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για το νέο σχολείο και την αξιολόγηση – Αύριο η παρέμβαση Μητσοτάκη

banks

Ευρωεκλογές 2024: Το κατώφλι του 3% δεν αρκεί για την εκλογή ευρωβουλευτή

banks

Ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση για Κασσελάκη: Χυδαίος, ορθά αποχωρήσαμε

banks1