20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζεται για 5η μέρα το ράλι στη Wall Street

Συνεχίζεται για 5η μέρα το ράλι στη Wall Street

Ανοδικά κινείται και στη συνεδρίαση της Παρασκευής (13/9) η Wall Street, με τον S&P 500 να βρίσκεται σε τροχιά να κλείσει την εβδομάδα με 5 στις 5 θετικές συνεδριάσεις και τις μετοχές να οδεύουν προς ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,51% στις 41.306,68 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,37% στις 5.616,73 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,38% στις 17.637,27 μονάδες. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν θετικά και τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις και σήμερα, ενισχύουν περεταίρω τις ισχυρές επιδόσεις τους. Μέχρι στιγμής, ο S&P έχει κερδίσει σχεδόν 3,5% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq έχει κάνει άλμα 5,3%. Ο Dow έχει, επίσης, ενισχυθεί, κατά 1,9%.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μ.β.. Αυτήν τη στιγμή, το επιτόκιο-στόχος (target rate) της Fed βρίσκεται στο 5,25% με 5,5%.

Πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, που υποδηλώνουν συγκράτηση του πληθωρισμού, υποστηρίζουν την υπόθεση της μείωσης των επιτοκίων. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, τον Αύγουστο, διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2021. Οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,2%, τον Αύγουστο, σύμφωνα και με τις προσδοκίες.

«Στο τέλος της ημέρας, ο καταναλωτής και η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζουν να τα πηγαίνουν καλά και τα (εταιρικά) κέρδη συνεχίζουν να εμφανίζονται πάνω από τις προσδοκίες», δήλωσε στο CNBC ο Dan Greenhaus, στρατηγικός αναλυτής της Solus Alternative Asset Management. «Και έτσι, ενώ είχαμε ένα σημαντικό sell-off που καθοδηγήθηκε από τον τομέα της AI, σίγουρα, η ανάκαμψη είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού δεν φαίνεται να διευρύνονται τα προβλήματα», πρόσθεσε.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #κέρδη

Related posts

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από το βρετανικό ΑΕΠ

banks

«Επιδρομή» των αγοραστών στα κινεζικά χρηματιστήρια

banks

Wall Street: Σε υψηλά επίπεδα έτους ο Dow Jones

banks

Απώλειες στις… λειψές ασιατικές αγορές, παρά τα ενθαρρυντικά μάκρο

banks

Επιστροφή στα θετικά πρόσημα για τη Wall Street

banks

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά το sell-off, δια…χειρός Πάουελ

banks