23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
COMODITIES

Τα αποθέματα επεκτείνουν τα κέρδη του πετρελαίου-Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Τα αποθέματα επεκτείνουν τα κέρδη του πετρελαίου-Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου επεκτείνουν τα κέρδη τους την Τετάρτη (3/4), καθώς η πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Η μείωση των αποθεμάτων αργού και η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων αυξάνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για αυστηρότερες προμήθειες.

Τόσο το μπρεντ όσο και το WTI σκαρφάλωσαν χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, υψηλότερα από την πρόβλεψη πτώσης κατά 1,5 εκατ. βαρέλια από αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ρωσίας, σε μια επίθεση που η Ρωσία αρχικά είπε ότι απέκρουσε.

Η Ρωσία, μεταξύ των τριών κορυφαίων παγκόσμιων παραγωγών πετρελαίου και ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαϊκών προϊόντων, αντιμετωπίζει ουκρανικές επιθέσεις σε διυλιστήρια πετρελαίου και έχει επίσης επιτεθεί στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή.

Την ίδια ώρα, το Ιράν δήλωσε ότι θα εκδικηθεί το Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή που σκότωσε δύο στρατηγούς και πέντε στρατιωτικούς συμβούλους στην πρεσβεία του στη Δαμασκό, αυξάνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Επίσης, ενισχύοντας τις προμήθειες, η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Μεξικού Pemex ζήτησε από τη μονάδα συναλλαγών της να ακυρώσει εξαγωγές αργού έως και 436.000 βαρέλια ημερησίως αυτό το μηνα, καθώς ετοιμάζεται να επεξεργαστεί εγχώριο πετρέλαιο στο νέο διυλιστήριο Dos Bocas, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που είδε το Reuters.

Ωστόσο, η υπουργική επιτροπή του ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να προτείνει αλλαγές στην πολιτική παραγωγής πετρελαίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ανέφεραν στο Reuters πέντε πηγές του ΟΠΕΚ+.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,95% στα 85,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,94% στα 89,77 δολάρια το βαρέλι.

Απώλειες για το φυσικό αέριο

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 2,645% στα 25,510 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,49% στα 2.293,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει ξανά ισχυρή άνοδο 2,18% στα 26,477 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,97% στα 4,1105 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,14% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0783 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί οριακά 0,01% στο 1,2578 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,14% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8574 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Πιέσεις ασκούνται στο πετρέλαιο λόγω αύξησης των αποθεμάτων

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Ήπια ανοδικά το πετρέλαιο, με βλέμματα στη ζήτηση-Πέφτει το αέριο

banks

Οι Ευρωπαίοι σπεύδουν να γεμίσουν ρωσικό ντίζελ πριν το εμπάργκο

banks

Επέστρεψε στα κέρδη το πετρέλαιο-Πτωτικά ο χρυσός

banks

Gazprom: Δεν μειώνει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Μολδαβία με…αστερίσκο

banks