25 C
Athens
September 8, 2024
Image default
COMODITIES

Τα αποθέματα… ξεκολλάνε από το χαμηλό έξι εβδομάδων το πετρέλαιο

Τα αποθέματα… ξεκολλάνε από το χαμηλό έξι εβδομάδων το πετρέλαιο

Η πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ προκαλεί την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου πάνω από 1% την Τετάρτη (24/7), έπειτα από αρκετές ημέρες πτώσης, ενώ οι προσδοκίες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή τις συγκρατούν.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποστάγματος των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται το American Petroleum Institute.

Οι δείκτες αναφοράς αυξήθηκαν ανάλογα. Το WTI είχε χάσει 7% στις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις και το μπρεντ έχασε σχεδόν 5% στις προηγούμενες τρεις.

Τα στοιχεία του API έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουλίου, ανέφεραν πηγές υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποστάγματα μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια.

Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να δημοσιευτούν την Τετάρτη.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό έξι εβδομάδων την Τρίτη, με το μπρεντ να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουνίου λόγω των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σε σχέδιο που περιέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Μάιο και με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Οι τιμές «υποφέρουν» επίσης λόγω της συνεχιζόμενης ανησυχίας ότι η οικονομική χαλάρωση στην Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο, μπορεί να αποδυναμώσει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,26% στα 77,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 1,09% στα 81,89 δολάρια το βαρέλι.

Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 2,065% στα 32,275 ευρώ η μεγαβατώρα.

 Οι τιμές του χρυσού ανεβαίνουν, καθώς οι αναλυτές αξιολογούν το χρονοδιάγραμμα και τον αριθμό των μειώσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ και περίμεναν τα οικονομικά στοιχεία από τη χώρα για περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

«Η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τον χρυσό εξακολουθεί να είναι υποστηρικτική επειδή περιμένουμε δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος από τον Σεπτέμβριο, ενώ και στο παρασκήνιο, η γεωπολιτική ένταση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε η αναλυτής εμπορευμάτων στην ΑΝΖ Σόνι Κουμάρι.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,40% στα 2.416,75 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,72% στα 29,532 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός διολισθαίνει 0,18% στα 4,153 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,06% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0845 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,07% στο 1,2914 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,13% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8398 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι #Λίρα #ευρώ

Related posts

Χρυσός: Πλησιάζει το υψηλό τεσσάρων μηνών

banks

Ο ΟΠΕΚ+ συνεδριάζει για να αποφασίσει την πολιτική παραγωγής Αυγούστου

banks

Σε υψηλά 11 μηνών το πετρέλαιο

banks

Πέφτει περιμένοντας τον ΟΠΕΚ+ το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Στο «κόκκινο» παραμένει το πετρέλαιο

banks