17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
COMODITIES

Πέφτει περιμένοντας τον ΟΠΕΚ+ το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Πέφτει περιμένοντας τον ΟΠΕΚ+ το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται την Τρίτη (21/11) οι τιμές του πετρελαίου, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ την Κυριακή.

Η ομάδα παραγωγών ενδέχεται να συζητήσει την εμβάθυνση των περικοπών της προσφοράς λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ ανέβηκαν περίπου 2% τη Δευτέρα, αφού τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+ είπαν στο Reuters ότι ο όμιλος επρόκειτο να εξετάσει εάν θα προβεί σε πρόσθετες περικοπές στην προσφορά πετρελαίου όταν συνεδριάσει στις 26 Νοεμβρίου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επικείμενη συνάντηση των υπουργών ενέργειας του ΟΠΕΚ+ θα είναι μία από τις πιο κομβικές του τελευταίου καιρού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για το εάν οι υποδείξεις και οι φήμες θα γίνουν δράση», δήλωσε ο Ταμάς Βάργκα του χρηματιστή πετρελαίου PVM.

Ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να επεκτείνει ή ακόμα και να εμβαθύνει τις περικοπές της προσφοράς πετρελαίου το επόμενο έτος, προέβλεψαν οκτώ αναλυτές.

Η αναλύτρια της RBC Capital, Χελίμα Κροφτ, δήλωσε: «Βλέπουμε κάποιο περιθώριο για τον όμιλο να κάνει μια βαθύτερη μείωση, αλλά θα αναμέναμε ότι η Σαουδική Αραβία θα αναζητούσε επιπλέον βαρέλια από άλλα μέλη για να μοιραστεί το βάρος της προσαρμογής».

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει περίπου 16% από τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ, τον κορυφαίο παραγωγό στον κόσμο, διατηρήθηκε σε υψηλά ρεκόρ, ενώ η αγορά ανησυχούσε για την αύξηση της ζήτησης και την οικονομική επιβράδυνση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα, οι πιο πρόσφατες αναφορές αποθεμάτων στις ΗΠΑ προβλέπεται να δείξουν ότι τα αποθέματα αργού και βενζίνης αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η πρώτη έκθεση αυτής της εβδομάδας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου δημοσιεύεται αργότερα την Τρίτη.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,32% στα 77,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,33% στα 82,05 δολάρια το βαρέλι.

Απώλειες και για το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 1,726% στα 45,030 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,50% στα 1.990,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,06% στα 23,628 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,37% στα 3,7998 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,07% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0946 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,27% στο 1,2538 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία χάνει 0,22% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,873 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Gazprom: Πρέπει να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι αγωγοί του Nord Stream

banks

Η συνεχής πτώση των αποθεμάτων ενισχύει το πετρέλαιο

banks

Πετρέλαιο: Διάλειμμα από τα κέρδη-Παραμένει σε υψηλά επίπεδα

banks

Σταθεροποιείται κοντά στα υψηλά τεσσάρων μηνών το πετρέλαιο-Πέφτει το αέριο

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Ο OPEC+ εξετάζει περισσότερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

banks