27.5 C
Athens
June 25, 2024
Image default
POLITICS

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Βαρθολομαίο στην Ελβετία – Συζητήθηκε η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης

Τετ α τετ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το Πατριαρχείο.

Μεταξύ άλλων εκφράστηκε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπάρχει θετική κινητικότητα για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για την πρόθεσή του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κωνσταντινούπολη για ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο και στην ομογένεια.

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Μετσόλα

Συμμετείχε στην ολομέλεια της Διάσκεψης – Η συνάντηση με την Μετσόλα

Το Σάββατο, ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διάσκεψης και στη συνέχεια είχε τετ-α-τετ με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ενόψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

Πριν το δείπνο, οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν για την οικογενειακή φωτογραφία, με τον Πρωθυπουργό να λαμβάνει τη θέση ανάμεσα στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, η οποία συμμετέχει στη Διάσκεψη αντί του Προέδρου Μπάιντεν, και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και πίσω από τους δύο συνδιοργανωτές, τον Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας και την Πρόεδρο της Ελβετίας Βιόλα Άμχερτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί σήμερα στην ολομέλεια, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.

Related posts

«Υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι και κάποιοι ηλίθιοι;» – Άναψαν τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ για το γάμο ομοφύλων

banks1

Έχει δρόμο η αποκατάσταση των τριών προβλητών στην Πάτρα

banks1

Ανέφικτος προς το παρόν ο ανθρωπιστικός διάδρομος στη Γάζα

banks1

Πένθος στον Κάλαμο για τον θάνατο του συμβούλου Γιώργου Κανούση

banks1

ΚΙΝΑΛ – «Ευκαιριακές, πρόχειρες και υπό πανικό οι εξαγγελίες του Μαξίμου»

banks

Ποιοι Δήμαρχοι δεν επανεκλέχθηκαν στην Αττική μετά από μια θητεία

banks1