ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:10
Με δασμούς 100% απειλεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προχωρήσουν με την επιβολή φόρου ψηφιακών υπηρεσιών στους αμερικανικούς κολοσσούς της τεχνολογίας.
“Πολλές ευρωπαϊκές χώρες συζητούν την επικείμενη εφαρμογή ενός Φόρου Ψηφιακών Υπηρεσιών σε αμερικανικές εταιρείες. Ορισμένες από αυτές τις χώρες βρίσκονται κοντά στο να το εφαρμόσουν στην πράξη”, αναφέρει σε ανάρτηση του ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: “Παρακαλώ, αυτή η δήλωση να χρησιμεύσει ως παράδειγμα ότι οποιαδήποτε χώρα επιβάλει έναν τέτοιο φόρο θα επιβαρυνθεί αμέσως με ΔΑΣΜΟ 100% σε όλα τα αγαθά που αποστέλλονται στις ΗΠΑ. Αυτός ο ΔΑΣΜΟΣ θα αντικαταστήσει τις Εμπορικές Συμφωνίες που έχουν συναφθεί με τη χώρα, είτε έχουν εφαρμοστεί, υπογραφεί είτε όχι. Επιπλέον, ο ΔΑΣΜΟΣ 100% θα επιβληθεί αμέσως, εάν προχωρήσουν. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα. Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ”.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη της έχουν το κυρίαρχο δικαίωμα να ρυθμίζουν την οικονομική δραστηριότητα, απαντώντας στις απειλές του προέδρου Τραμπ.
Πρόκειται για φόρους “που δεν εισάγουν διακρίσεις λόγω σχεδιασμού και ισχύουν για όλες τις μεγάλες εταιρείες, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους”, ανέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι το μπλοκ θα ανταποκριθεί άμεσα σε αδικαιολόγητα και μονομερή μέτρα. Η Ε.Ε. παραμένει παράλληλα ανοιχτή σε μια παγκόσμια λύση με βάση τις συμφωνίες της G7, πρόσθεσε.


