22.2 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Υψηλότερα οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

Υψηλότερα οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

Ανοδικά κινήθηκαν την Τρίτη (17/9) οι ευρωαγορές, με τις επικείμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,42% στις 517,26 μονάδες, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και σχεδόν όλους τους κλάδους στο πράσινο. 

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,58% στις 18.736,15 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,39% στις 8.310,81 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,51% στις 7.487,42 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε 0,58% υψηλότερα, στις 33,765,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 1,03% στις 11.700,00 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI κατέγραψε άνοδο 0,41% στις 6.818,27 μονάδες. 

Οι μετοχές της Commerzbank έφτασαν σε υψηλό 12 ετών, μετά από πληροφορίες του Bloomberg ότι η UniCredit επιδιώκει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την απόκτηση μεριδίου 30% στην τράπεζα, όμως αργότερα υποχώρησαν, κλείνοντας τελικά 0,32% υψηλότερα.

Η βρετανική εταιρεία οικιακών βελτιώσεων Kingfisher έκανε άλμα 11,23% αφού αναθεώρησε θετικά το κατώτερο όριο του εύρους των κερδών της, λόγω βελτιωμένων πωλήσεων. Ο Matthew Donen, ανώτερος αναλυτής της Morningstar, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τις προσπάθειες της διοίκησης να διατηρήσει «το κόστος υπό έλεγχο», ενώ σημείωσε ότι οι ισχυρές επιδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία βοήθησαν στην αντιστάθμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εταιρεία στη Γαλλία, όπου πραγματοποιείται αναδιάρθρωση.

Αυτήν την εβδομάδα, αναμένονται σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, κλείνοντας τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η Τράπεζα της Αγγλίας και η Τράπεζα της Ιαπωνίας συνεδριάζουν την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Οι αγορές της Ασίας έκλεισαν με μικτά πρόσημα την Τρίτη, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να σημειώνει πτώση άνω του 2%, καθώς το γεν ενισχύθηκε, εν όψει της απόφασης της Fed. Στις ΗΠΑ, το κλίμα είναι θετικό, με τον S&P 500 να οδεύει προς νέο ρεκόρ.

Πίσω στην Ευρώπη, το οικονομικό κλίμα «σκοτείνιασε» ελαφρώς τον Σεπτέμβριο, στη Γερμανία, σύμφωνα με τον δείκτη ZEW, ένα ακόμη αρνητικό σημάδι για την οικονομία της χώρας.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #Άνοδος #κέρδη #ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ_ΤΡΑΠΕΖΕΣ #ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ #επιτόκια #Νομισματική_Πολιτική

Related posts

Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Απασχολούν εταιρικά κέρδη και μάκρο

banks

JP Morgan: «Ηρεμία πριν την καταιγίδα» στις αγορές Ευρώπης-ΗΠΑ

banks

Ιαπωνική «βουτιά» στις ασιατικές αγορές-Διολίσθησε ο Nikkei, δυνάμωσε το γιεν

banks

Σε ανοδική ρότα οι ευρωαγορές, με το βλέμμα στα επιτόκια

banks

Αναλυτές: Περισσότερα κέρδη ενόψει για τις αμερικανικές μετοχές

banks