28.9 C
Athens
September 28, 2024
Image default
MARKETS

Νέα άνοδος στη Wall Street μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ

Νέα άνοδος στη Wall Street μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ

Ανοδικά κινείται η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης (12/6), μετά την ανακοίνωση της επιβράδυνσης του πληθωρισμού τον Μάιο, η οποία έφερε, επίσης, πτώση τις αποδόσεις, πριν από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,69% στις 39.015,78 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,13% στις 5.436,02 μονάδες, έχοντας σπάσει τα προηγούμενα υψηλά του, ενώ ο Nasdaq Composite κινείται, επίσης, σε νέα υψηλά ρεκόρ, κερδίζοντας 1,63% στις 17.627,09 μονάδες. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν την προηγούμενη συνεδρίαση σε νέα υψηλά.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος για τον μήνα Μάιο, χαμηλότερα από την εκτίμηση για μηνιαία αύξηση 0,1%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,3%, κάτω από τις προσδοκίες, σε μία επιβράδυνση από το 3,4% του περασμένου μήνα. Οι μηνιαίοι και ετήσιοι αριθμοί για τον πυρήνα του ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές που σχετίζονται με την ενέργεια και τα τρόφιμα, ήταν, επίσης, χαμηλότεροι από τους αναμενόμενους.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4,3%, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό υποχώρησαν ενόψει της ολοκλήρωσης της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της Fed, την Τετάρτη. Η Fed θα παράσχει νέες προβλέψεις για τη μείωση των επιτοκίων και τον πληθωρισμό το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ.

«Ο σημερινός ήπιος ΔΤΚ επαναφέρει τη Fed στη θέση του οδηγού, ώστε να κατευθυνθεί προς μια προληπτική μείωση των επιτοκίων αργότερα φέτος και να διασφαλίσει ότι η ύφεση παραμένει μακριά», δήλωσε ο Άσγουιν Αλάνκαρ, επικεφαλής global asset allocation της Janus Henderson Investors.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δείχνουν ότι οι επενδυτές εκτιμούν τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο σε περίπου 70%, μετά τα στοιχεία για τον ΔΤΚ. Επίσης, δείχνουν πιθανότητα 74% για μια δεύτερη μείωση επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά τα νέα στοιχεία για τον ΔΤΚ και την επακόλουθη πτώση των ομολογιακών αποδόσεων, η Bank of America ενισχύθηκε κατά 1,89%, ενώ κέρδη σημειώνουν και άλλες χρηματοοικονομικές μετοχές. Η Home Depot και η Lowe’s σημεiώνουν άνοδο 2,96% και 0,11% αντίστοιχα.

Η Nvidia κερδίζει 3,20%, ενώ η Broadcom σημειώνει άνοδο 1,57%, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ανανέωσαν τη διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκο.

Οι μετοχές της Oracle σημειώνουν άλμα 12,41%, μετά τις πρόσφατα ανακοινωθείσες συμφωνίες με την Google και την OpenAI, παρά τις αστοχίες στο τελευταίο τρίμηνο της εταιρείας.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #ΡΕΚΟΡ #ΔΤΚ #πληθωρισμός #FED

Related posts

Το πληθωριστικό άγχος έφερε τους πωλητές στη Wall Street

banks

Έσπασε τα «κοντέρ» ο Nikkei: Πάνω από τις 40.000 μονάδες

banks

«Ψύχραιμες» απώλειες στη Wall Street μετά το χθεσινό sell off

banks

Η κατάρρευση της SVB «εξαφάνισε» $465 δισ. απ’τις διεθνείς αγορές

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600

banks

Ανακάμπτει η Wall Street- Κρατούν «μικρό καλάθι» οι επενδυτές

banks