26.9 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

«Ψύχραιμες» απώλειες στη Wall Street μετά το χθεσινό sell off

«Ψύχραιμες» απώλειες στη Wall Street μετά το χθεσινό sell off

Με απώλειες μεν, ελεγχόμενες δε, ολοκλήρωσε τη σημερινή (3/8) συνεδρίαση η Wall Street, που προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το χθεσινό sell off που προκλήθηκε από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch.

Αναλυτικά ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,19% στις 35,215.89 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 διολίσθησε κατά 0,25% στις 4,501.89 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq είχε μικρότερες απώλειες ύψους 0,10% στις 13,959.72 μονάδες.

Yπενθυμίζεται ότι χθες ο Nasdaq ηγήθηκε των απωλειών με πτώση άνω του 2%, σημειώνοντας τη χειρότερη συνεδρίασή του από το Φεβρουάριο.

Αρκετοί ήταν βέβαια οι αναλυτές που παρατήρησαν ότι οι επενδυτές έψαχναν μια αφορμή (την υποβάθμιση των ΗΠΑ), προκειμένου να καρπωθούν μέρος των υψηλών κερδών της προηγούμενης περιόδου, όπως και έγινε.

Σιγά σιγά, φαίνεται πως οι ανησυχίες καταλαγιάζουν, με αρκετούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι η υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ δε θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.

Παράλληλα βέβαια, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνέχισαν να ανεβαίνουν με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να κινείται πέριξ του 4,189%, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022.

Η άνοδος των επιτοκίων πίεσε τον τομέα των ακινήτων, που σημείωσε πτώση άνω του 2%, ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Όπως σχολίασε ο Μπράις Ντότι, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Sit Investment Associates «Είναι λογικό. Καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται υψηλότερα, θα ασκείται πίεση στις μετοχές».

Αναφορικά με τη δημοσίευση των εταιρικών μεγεθών για το τρίμηνο, η μετοχή της Qualcomm διολίσθησε κατά 8%, ενώ της PayPal υποχώρησε κατά 12% με την Expedia να κάνει «βουτιά» κατά 16%.

Επί του παρόντος περίπου το 79% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει τις τριμηνιαίες επιδόσεις τους, με περίπου το 82% να ξεπερνά τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα δεδομένα της FactSet.

Ανοδικά το πετρέλαιο, τρίτη μέρα απωλειών για το χρυσό

Aνέκαμψε σήμερα το πετρέλαιο λόγω της παράτασης που έδωσε η Σαουδική Αραβία στη μείωση παραγωγής για έναν ακόμη μήνα.

Έτσι, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε «άλμα» 2,6%, στα 81,55 δολάρια το βαρέλι ενώ το αργό Brent παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε επίσης άνοδο 2,3% στα 85,14 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, ο χρυσός υποχώρησε για τρίτη διαδοχική συνεδρίασή, εξαιτίας των πιέσεων από το «ράλι» στις αποδόσεις των ομολόγων και του δολαρίου μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε κατά 0,3% στα 1.968,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα υπόλοιπα μέταλλα:

  • Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 0,7% στα 23,70 δολάρια ανά ουγγιά.
  • ενώ ο χαλκός έκανε «άλμα» 1,5% στα 3,90 δολάρια ανά λίβρα.
  • Wall Street
  • SELL OFF
  • ΗΠΑ
  • δείκτες

    Related posts

    Οι κορυφαίες επιλογές της JP Morgan για τις ευρωπαϊκές μετοχές

    banks

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά το άλμα πληθωρισμού στις ΗΠΑ

    banks

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση του β’ εξαμήνου

    banks

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    banks

    Ήπιες απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» ο τραπεζικός κλάδος

    banks

    Η Microsoft η εισηγμένη με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση-Ξεπέρασε την Apple

    banks