23.2 C
Athens
October 5, 2024
Image default
COMODITIES

Υποχωρεί από τα υψηλά μηνών το πετρέλαιο λόγω μειωμένης ζήτησης

Υποχωρεί από τα υψηλά μηνών το πετρέλαιο λόγω μειωμένης ζήτησης

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Πέμπτη (4/7) από τα υψηλά πολλών μηνών της προηγούμενης συνεδρίασης, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη καθώς η προσοχή επικεντρώνεται στη ζήτηση, παρά την πτώση της περασμένης εβδομάδας στα αποθέματα των ΗΠΑ.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, το μπρεντ κέρδισε 1,3% για να διαμορφωθεί στα 87,34 δολάρια για το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 30 Απριλίου. Την ίδια ώρα, το WTI είχε διαμορφωθεί σε υψηλό 11 εβδομάδων στα 83,88 δολάρια.

Αυτά τα κέρδη ακολούθησαν μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ. Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών της χώρας (EIA) ανέφερε πτώση αποθεμάτων 12,2 εκατομμυρίων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 680.000 βαρελιών.

Δεδομένης της αδυναμίας του δολαρίου και μιας πιο… φωτεινής προοπτικής για τη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, η αδυναμία τιμών της Πέμπτης δεν αναμένεται να διαρκέσει, δήλωσε ο αναλυτής της PVM, Ταμάς Βάργκα.

Ωστόσο, οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν απροσδόκητα τον Μάιο, ενισχύοντας τα σημάδια ότι η ανάκαμψη για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει άπιαστη.

Οι ανησυχίες για τη ζήτηση αυξήθηκαν από τα δεδομένα από τις ΗΠΑ που δείχνουν ότι οι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για πρώτη φορά αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ αυξήθηκαν και οι αριθμοί των ανέργων.

Σε αντίθεση με αυτό, τα ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία θα μπορούσαν να επιταχύνουν τις μειώσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve, είπαν οι αναλυτές, η οποία θα μπορούσε να είναι υποστηρικτική για τις αγορές πετρελαίου.

Τα πιο ήπια στοιχεία από τις ΗΠΑ έχουν ήδη ωθήσει τις αγορές να αυξήσουν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο στο 74% από 65%.

Η ελβετική τράπεζα UBS αναμένει ότι το μπρεντ θα φτάσει τα 90 δολάρια το βαρέλι αυτό το τρίμηνο, επικαλούμενη τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ + και τις προβλεπόμενες μειώσεις στα αποθέματα πετρελαίου.

Το μεσημέρι της Πέμπης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,56% στα 83,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,48% στα 86,91 δολάρια το βαρέλι.

Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 2,979% στα 33,665 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,15% στα 2.365,75 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,91% στα 30,562 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,82% στα 4,5702 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,11% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0796 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,06% στο 1,2748 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,04% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8469 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΜΠΡΕΝΤ #αμερικανικό_αργό #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι #Λίρα #ευρώ

Related posts

Σε νέο υψηλό- ρεκόρ ο χρυσός και… έπεται συνέχεια

banks

Ανεβαίνει το πετρέλαιο με βλέμμα στη Μέση Ανατολή-Ενισχύεται το αέριο

banks

Η καθυστέρηση του ΟΠΕΚ ρίχνει το πετρέλαιο-Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

banks

Πετρέλαιο: Προς αύξηση κατά 2 εκατ. βαρελιών/ημέρα μέχρι το Δεκέμβριο

banks

Η Ινδία θα συνεχίσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία

banks

Πετρέλαιο: Ελαφριά άνοδος λόγω της ζήτησης παρά την πανδημία

banks