27.4 C
Athens
October 6, 2024
Image default
MARKETS

Ανοδικές κινήσεις στη Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού

Ανοδικές κινήσεις στη Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού

Θετικά ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κινούνται ανοδικά τη Δευτέρα (7/8), εν αναμονή των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό, αλλά και των εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,65% στις 39.630,79 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,23% στις 5.580,13 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite καταγράφει άνοδο 0,14% στις 18.378,41 μονάδες.

Στην άνοδο του Dow συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, η Intel και η Boeing με κέρδη 4,39% και 2,60% αντίστοιχα.

Οι σημερινές κινήσεις ακολουθούν μια ισχυρή εβδομάδα στη Wall Street, με τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά την Παρασκευή και να κλείνουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, αλλά και εν μέσω συνεχιζόμενης αισιοδοξίας ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού και τυχόν ενδείξεις αδυναμίας της οικονομίας εντός του έτους θα οδηγήσουν σε μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Την Πέμπτη, ανακοινώνεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου, ο οποίος θα μπορούσε να ενισχύσει αυτές τις ελπίδες, αρκεί να παρουσιάσει μικρή βελτίωση. Την Παρασκευή, αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού.

Την περασμένη εβδομάδα, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας έδειξαν μια ελαφρώς ψυχρότερη αγορά, ενισχύοντας τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων. Όμως, αν και δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, σε σχέση με τις προσδοκίες, σημειώθηκε, επίσης, απροσδόκητη αύξηση του ποσοστού ανεργίας, στο 4,1% από 4%.

Προς το παρόν, οι επενδυτές αναμένουν δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024, με την πρώτη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Εντός της εβδομάδας, ξεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου, αρχίζοντας με ένα πλήθος μεγάλων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup και JPMorgan Chase. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους και οι PepsiCo και Delta Air Lines.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #κέρδη #πληθωρισμός #αποτελέσματα_τριμήνου

Related posts

Wall Street: Αρνητικό ποδαρικό στον Οκτώβριο, μετά το ράλι Σεπτεμβρίου

banks

Κοντά στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

banks

Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

banks

Αναλυτές: Εξαιρετικά επικίνδυνη για τις μετοχές η άνοδος αποδόσεων ομολόγων

banks

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με «βουτιά» 8% για την Credit Suisse

banks

Πτωτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές, με την ΕΚΤ στον ορίζοντα

banks