21.6 C
Athens
May 22, 2024
Image default
MARKETS

Πτωτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές, με την ΕΚΤ στον ορίζοντα

Πτωτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές, με την ΕΚΤ στον ορίζοντα

Υποχωρούν στο ξεκίνημα της σημερινής (7/3) συνεδρίασης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ευρώπης, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια.

Στο μέτωπο των δεδομένων, το ποσοστό ανεργίας στην Ελβετία μειώθηκε στο 2,4%, ενώ οι παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων «βυθίστηκαν» κατά 11,3% και οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 1,7%.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,37% στις 496,36 μονάδες. Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει πτώση 0,51%, στην Βρετανία ο FTSE 100 χάνει 0,35%, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,44%, στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,14% και στην Ιταλία ο FTSE MIB διαπραγματεύεται στο -0,39%.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, οι αναλυτές αναμένουν πως η Τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα ρεκόρ -όπως και στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις της-, παρά το γεγονός πως ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποκλιμακώνεται και η οικονομική δραστηριότητα εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, με την πλειοψηφία της αγοράς να αναμένει τις πρώτες μειώσεις από τον προσεχή Ιούνιο.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν αναταράξεις στις ευρωαγορές

banks

Το καλύτερο σερί της τελευταίας διετίας σημείωσε η Wall Street

banks

Σε χαμηλό δύο μηνών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Morgan Stanley: Αναμένει ένα βραχυπρόθεσμο ράλι στη Wall Street

banks

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Δεύτερη σερί συνεδρίαση απωλειών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks