25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Διατηρείται το θετικό momentum παρά την αύξηση του πληθωρισμού

Ευρωαγορές: Διατηρείται το θετικό momentum παρά την αύξηση του πληθωρισμού

Υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη (31/7), διατηρώντας το θετικό momentum, παρά την απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,80% στις 518,20 μονάδες, με τις μετοχές τεχνολογίας να σημειώνουν άλμα 2,68%. 

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,55% στις 18.526,25 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,14% στις 8.368,61 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,76% στις 7.531,49 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,46% στις 33.751,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35% έκλεισε 1,21% χαμηλότερα, στις 11.066,70 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI κατέγραψε άνοδο 1,04% στις 6.708,39 μονάδες.

Η ολλανδική εταιρεία κατασκευής τσιπ ASML ηγήθηκε της ανόδου, καταγράφοντας κέρδη 5,56%, μετά από δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τους διευρυμένους περιορισμούς για την εξαγωγή τσιπς στην Κίνα.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη των 20 χωρών αυξήθηκαν στο 2,6% τον Ιούλιο από 2,5% τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι το ποσοστό θα παρέμενε σταθερό. Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 0,3%, ελαφρώς υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν, επίσης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η μετοχή της HSBC σημείωσε άνοδο 4,00%, καθώς η τράπεζα κατέγραψε μικρή μείωση στα κέρδη προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά παρ’ όλα αυτά ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών και ανακοίνωσε, επίσης, την επαναγορά μετοχών ύψους 3 δισ. δολαρίων.

Η Adidas σημείωσε απώλειες 2,24%, παρά την καταγραφή τριμηνιαίας αύξησης 19% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις. Η πτώση της σειράς Yeezy που σχεδίασε ο Kanye West συμπαρέσυρε τις επιδόσεις της Βόρειας Αμερικής. Ο αναλυτής της Deutsche Bank Research, Adam Cochrane, δήλωσε ότι η κύρια λεπτομέρεια στα αποτελέσματα της Adidas είναι η περιφερειακή κατανομή, η οποία αποκάλυψε «εντυπωσιακή» ανάπτυξη της τάξης του 9% στην Κίνα.

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, μετά την τρέχουσα συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αναμένουν τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Τράπεζας για δείγματα σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις.

Στην Ασία, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της στο 0,25%, ενώ περιέγραψε ένα σχέδιο για τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Άνοδος #κέρδη #πληθωρισμός

Related posts

Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

banks

Απώλειες στην Ασία-Κλειστό λόγω τυφώνα το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

banks

Σε τροχιά ανάκαμψης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Υποχωρεί η Wall Street με τις τράπεζες στο επίκεντρο

banks

Με το «δεξί» εισήλθαν στον Ιούνιο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Απώλειες στις περισσότερες ασιατικές αγορές- «Βουτιά» στο Χονγκ Κονγκ

banks