20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στις περισσότερες ασιατικές αγορές- «Βουτιά» στο Χονγκ Κονγκ

Απώλειες στις περισσότερες ασιατικές αγορές- «Βουτιά» στο Χονγκ Κονγκ

Απώλειες καταγράφηκαν στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας την Τετάρτη (29/11), με το Χονγκ Κονγκ να έχει την πιο μεγάλη πτώση.

Οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας τον Οκτώβριο.

Η μετοχή του κινεζικού γίγαντα παράδοσης τροφίμων Meituan σημείωσε βουτιά 12% μετά την προειδοποίηση για επιβράδυνση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της στο πλαίσιο των κερδών του τρίτου τριμήνου.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,27%, οδηγώντας τις απώλειες μεταξύ των βασικών ασιατικών σημείων αναφοράς, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε επίσης 0,87%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 άντεξε και είχε άνοδοο 0,29% για να κλείσει στις 7.035,3 μονάδες. Ο πληθωρισμός της χώρας για τον Οκτώβριο επιβραδύνθηκε στο 4,8%, το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε οριακά, ολοκληρώνοντας στις 2.519,81 μονάδες μετά το υψηλό δύο μηνών την Τρίτη. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε με άνοδο 0,73% στις 822,44 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,26% και έκλεισε στις 33.321,22 μονάδες, σημειώνοντας τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,51% και έκλεισε στις 2.364,5 μονάδες.

#ΑΣΙΑ #χρηματιστήριο #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #Πτώση

Related posts

Τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών στη Wall Street- Ρεκόρ πολλών μηνών

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης στο άνοιγμα οι ευρωαγορές μετά το υψηλό-ρεκόρ

banks

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές στο άνοιγμα- «Αγχώνουν» Fed και μάκρο

banks

Πτωτικό «φρένο» στις ευρωαγορές: Ενδοσυνεδριακά ρεκόρ για DAX, CAC 40

banks

Η Fitch κλυδωνίζει τις κινεζικές μετοχές – «Απογειώθηκε» η Alibaba

banks

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street-Στο επίκεντρο η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

banks