20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή περισσότερων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή περισσότερων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

Με μικτά πρόσημα κινείται η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας (29/7), καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μία εβδομάδα με πολλές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22% στις 40.500,01 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,32% στις 5.476,43 μονάδες και ο Nasdaq Composite κινείται 0,79% υψηλότερα, στις 17.494,77 μονάδες.

Η πρόσφατη «ψυχραιμία» στον τεχνολογικό τομέα έχει παρασύρει τους κύριους δείκτες της αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα, όμως η ανάκτηση θέσεων σε τομείς όπως η χαμηλή κεφαλαιοποίηση είναι ενθαρρυντική, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

«Τώρα που βλέπουμε μεγαλύτερη συμμετοχή, αν και προκάλεσε κάποια μεταβλητότητα τις τελευταίες εβδομάδες, νομίζω ότι θα έχουμε και μια καλύτερη πορεία για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, καθώς προχωράμε μπροστά», δήλωσε η Callie Cox, επικεφαλής σύμβουλος της Ritholtz Wealth Management.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αυτής της εβδομάδας θα παίξουν ρόλο στο αν, τελικά, οι μετοχές τεχνολογίας μπορούν να ανακάμψουν. Microsoft, Meta Platforms, Apple και Amazon πρόκειται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους τις επόμενες ημέρες.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός, αυτήν την εβδομάδα, αποτελεί και η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με την κεντρική τράπεζα να δημοσιεύει τη νέα πολιτική της την Τετάρτη. Η Fed δεν αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια, όμως οι επενδυτές αναμένεται να αναζητήσουν ενδείξεις για το πόσο πιθανό είναι η κεντρική τράπεζα να προβεί σε κάποια κίνηση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Οι σημερινές κινήσεις έρχονται μετά από μία εβδομάδα με υψηλή μεταβλητότητα στη χρηματιστηριακή αγορά. Ο S&P 500 έκλεισε την περασμένη εβδομάδα 0,8% χαμηλότερα, ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 2,1%. Ο Dow Jones, από την άλλη πλευρά, κατέγραψε άνοδο 0,8%.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα #ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Related posts

Τεχνολογικό sell off στη Wall Street

banks

Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

banks

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Wall Street: Πτωτικό ξεκίνημα στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτέμβρη

banks

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην οικονομία

banks

Κλυδωνισμοί στη Wall Street-Ενισχύονται οι φόβοι για νέες αυξήσεις επιτοκίων

banks