20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Wall Street: Νέα απόπειρα ανάκαμψης- Άλμα για την Eli Lilly

Wall Street: Νέα απόπειρα ανάκαμψης- Άλμα για την Eli Lilly

Υψηλότερα κινείται η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης (8/8), αφού τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας ενίσχυσαν την αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, μετά το απότομο sell-off της Δευτέρας.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,13% στις 39.202,64 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,16% στις 5.259,67 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει 1,02% στις 16.360,43 μονάδες.

Οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας της τελευταίας εβδομάδας διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις, συμβάλλοντας στην άμβλυνση των ανησυχιών σχετικά με την ισχύ της αγοράς εργασίας. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας που κατατέθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν σε 233.000, μειωμένες κατά 17.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 240.000.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου επανήλθε κάτω από το 4% μετά τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, ένα επίπεδο που είχε παρατηρηθεί πριν από την απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και έστειλε τις αγορές «στα τάρταρα».

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Eli Lilly καταγράφει άνοδο 8,21%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα και κέρδη, με θετικές προοπτικές για το σύνολο του έτους, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για το Mounjaro, φάρμακο αντιμετώπισης του διαβήτη, και το Zepbound, για την παχυσαρκία. Οι Warner Bros. Discovery και Bumble, υποχωρούν κατά % και % αντίστοιχα, καθώς ανακοίνωσαν αδύναμα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά τη χθεσινή αδυναμία της αγοράς να διατηρήσει ένα πρώιμο ράλι. Την Τετάρτη, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,6%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,8%, ενώ ο Nasdaq Composite έχασε 1,1%. Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με απώλειες στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις.

Το πρόσφατο «κύμα» μεταβλητότητας στην αγορά θα μπορούσε να είναι μια «προεπισκόπηση» του υπόλοιπου έτους, είπε ο Joseph Ferrara, στρατηγικός επενδυτής της Gateway Investment Advisers. Ο Ferrara δήλωσε στο CNBC ότι οι ανησυχίες για την οικονομία, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και οι επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου πιθανώς να κρατήσουν τους επενδυτές σε εγρήγορση για τους επόμενους μήνες.

«Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά και πολλά άλλα -υπάρχουν τα γνωστά και τα άγνωστα (σ.σ. ζητήματα)- νομίζω ότι οι επενδυτές θα πρέπει να δημιουργήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, ίσως όχι αμυντικά, αλλά όντες έτοιμοι για αυξημένα επίπεδα μεταβλητότητας έως το τέλος του έτους», τόνισε.

«Νομίζω ότι οι επενδυτές προσπαθούν ακόμη, σε μεγάλο βαθμό, να καταλάβουν την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, τις οικονομικές συνθήκες των εταιρειών. Νομίζω ότι ο καταναλωτής θα αποτελέσει τον οδηγό πολλών πρωτοσέλιδων από τώρα μέχρι το τέλος του έτους», είπε, καταλήγοντας.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #ανάκαμψη

Related posts

Fed και chip επαναφέρουν στις απώλειες τη Wall Street

banks

Ευρωαγορές: Ανοδική «ανάσα» πριν από τις ανακοινώσεις για τα επιτόκια

banks

Νέο ρεκόρ o FTSE 100 μετά την ανακοίνωση της BoE

banks

Υποχωρεί η Wall Street, ράλι για χρυσό και treasuries

banks

Πτώση στη Wall Street, με πιέσεις από την Nvidia

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στη Wall Street

banks