28.2 C
Athens
May 20, 2024
Image default
MARKETS

Νέο ρεκόρ o FTSE 100 μετά την ανακοίνωση της BoE

Νέο ρεκόρ o FTSE 100 μετά την ανακοίνωση της BoE

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με άνοδο την Πέμπτη (9/5), καθώς διατηρήθηκε η θετική δυναμική μιας γεμάτης εβδομάδας κερδών.

Ειδικότερα, ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,19% στις 516.76 μονάδες, ενώ και οι επιμέρους κλάδοι ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερα, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σημειώνουν πτώση 0,9%, καθώς οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο 0,9%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 1,07% στις 18,685.35 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,33% στις 8,381.35 μονάδες (νέο ιστορικό υψηλό) και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,69% στις 8,187.65 μονάδες.

Ακόμη, στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 34,035.00 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,92% στις 11,050.10 μονάδες. Αντίστοιχα, ανοδική πορεία ακολούθησε και ο πορτογαλικός PSI που κέρδισε 1,59% και έκλεισε στις 6,833.23 μονάδες.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, γεγονός που ήταν συμβατό με τις προσδοκίες. Οι περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ψήφισαν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση της BOE, ωστόσο ο αριθμός τους παρέμεινε χαμηλός.

Να σημειωθεί πως, οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας Sabadell σημείωσαν άνοδο 3% μετά την προσφορά εξαγοράς που έκανε η αντίπαλός της BBVA στους μετόχους της, αποτιμώντας την επιχείρηση σε περίπου 12 δισ. ευρώ (12,9 δισ. δολάρια). Παρόλα αυτά, το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell απέρριψε την προσφορά συγχώνευσης όλων των μετοχών.

Στο μεταξύ, οι μετοχές της Κίνας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι εισαγωγές της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και οι εξαγωγές της αυξήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες, ενώ η ευρύτερη αγορά της Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτή.

Τέλος, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο το πρωί της Πέμπτης στις ΗΠΑ, καθώς νέα στοιχεία ενίσχυσαν τις ελπίδες των επενδυτών για ευκολότερη πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αργότερα φέτος.

 

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #Τράπεζα_της_Αγγλίας #επιτόκια

Related posts

Επιστροφή στα θετικά πρόσημα για τη Wall Street

banks

Πτώση στη Wall Street- 3η ημέρα απωλειών για τον Dow

banks

Δεύτερη σερί συνεδρίαση απωλειών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Σέβινγκ: Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων ίσως επηρεάσει τις αγορές

banks

Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Περιμένοντας τα μάκρο

banks