20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Υψηλότερα οι ευρωαγορές, με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές

Υψηλότερα οι ευρωαγορές, με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης (15/8), μετά την ανακοίνωση του το βρετανικού ΑΕΠ και τις τελευταίες μετρήσεις του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,35% στις 505,86 μονάδες, με οδηγό των κερδών τις τεχνολογικές μετοχές.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,58% στις 17.982,25 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται οριακά, κατά 0,02%, στις 8.283,09 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,29% στις 7.354,55 μονάδες. Ο ισπανικός IBEX 35 κινείται 0,39% υψηλότερα, στις 10.795,00 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,11% στις 6.619,14 μονάδες. Στην Ιταλία, οι αγορές παραμένουν κλειστές.

Οι σημερινές κινήσεις ακολουθούν μία ανοδική συνεδρίαση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις βασικές μετρήσεις του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στο 2,2% τον Ιούλιο, λιγότερο από τις προσδοκίες, κινούμενος, ωστόσο, πάνω από τον στόχο του 2%, που έχει θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή έδειξε επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού, στο 2,9%, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2021. Τα τελευταία στοιχεία, σε συνδυασμό με ένα βασικό μέτρο του πληθωρισμού χονδρικής που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, καθησύχασαν τους επενδυτές, ενισχύοντας τις πιθανότητες για μια ήπια προσγείωση της οικονομίας.

Τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, δείχνουν ανάπτυξη της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, κατά 0,6%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ΕΥΡΩΠΑΙΚ΄Α_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #Άνοδος #κέρδη

Related posts

Bloomberg: Απειλή για τη Wall Street oι νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων

banks

Η Ασία ακολούθησε το ράλι της Wall-Στο +3 o Nikkei

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

banks

Στάση αναμονής με βλέμμα στα επιτόκια στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα στο β’εξάμηνο με «οδηγό» την τεχνολογία

banks