20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Wall Street: Ήπιες μεταβολές και αναζήτηση κατεύθυνσης μετά το ράλι

Wall Street: Ήπιες μεταβολές και αναζήτηση κατεύθυνσης μετά το ράλι

Οριακές μεταβολές παρουσιάζει στη συνεδρίαση της Τρίτης (20/8) η Wall Street, με τους επενδυτές προσπαθούν να συνεχίσουν το ράλι «ανάκαμψης».

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,13% στις 40.842,48 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, ο S&P 500 ενισχύεται οριακά, κατά 0,15%, στις 5.617,92 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite σημειώνει, επίσης, άνοδο 0,19%, στις 17.911,50 μονάδες.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks πρόσθεσε καταγράφει κέρδη 6,77%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο. To guidance για τα προσαρμοσμένα κέρδη στο τρέχον τρίμηνο ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού Lowe’s ανακοίνωσε «ανάμεικτα» αποτελέσματα και η μετοχή της εταιρείας .

Οι κινήσεις της Τρίτης έρχονται μετά από μια κερδοφόρα ημέρα για τη Wall Street, με τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite να καταγράφουν την όγδοη συνεχόμενη θετική τους συνεδρίαση. Πρόκειται για την πρώτη φορά που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο για τον S&P 500, από τον Νοέμβριο του 2023 και για τον Nasdaq, από τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι τρεις δείκτες ανέκαμψαν, λοιπόν, από τη δραματική πτώση, που έφερε η υψηλή μεταβλητότητα της αγοράς, στην αρχή του μήνα. Ο δείκτης μεταβλητότητας του CBOE (VIX) βρίσκεται γύρω στο 15, ενώ στις 5 Αυγούστου -την ημέρα που ο S&P 500 σημείωσε τη χειρότερη συνεδρίαση από το 2022 εν μέσω ενός παγκόσμιου sell-off- είχε ξεπεράσει το 65.

Τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και η ήπια έκθεση για τον πληθωρισμό, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, βοήθησαν στο να κατευναστούν οι φόβοι των επενδυτών για την οικονομία. Και οι τρεις βασικοί δείκτες είναι πλέον θετικοί για τον μήνα, υπογραμμίζοντας τη δραματική στροφή της αγοράς.

Αυτήν την εβδομάδα, οι επενδυτές προετοιμάζονται για το ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Jackson Hole, όπου ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, θα πραγματοποιήσει δηλώσεις, την Παρασκευή. Πριν από αυτό, οι επενδυτές αναμένεται να αναλύσουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που θα δημοσιευθούν την Τετάρτη.

Η Wall Street αναζητά ενδείξεις για το τι να περιμένει στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Fed. Προς το παρόν, η τιμολόγηση των προθεσμιακών συμβολαίων της Fed υποδεικνύει 100% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Ο Sam Stovall, στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research, δήλωσε ότι το ερώτημα δεν αφορά μόνο το πότε η Fed θα μειώσει τα επιτόκια, αλλά κατά πόσο. Οι αξιωματούχοι της Fed θέλουν να σηματοδοτήσουν ότι «βρίσκονται στην κορυφή της καμπύλης – όχι πίσω από αυτήν», δήλωσε ο Stovall. «Αλλά την ίδια στιγμή, δεν θέλουν να είναι πολύ επιθετικοί στην άρση της πίεσης, πριν σβήσει η φωτιά».

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα #Ήπιες_μεταβολές

Related posts

Στάση αναμονής στην Wall Street εν όψει των δηλώσεων Πάουελ

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με «φόρα» από το Χονγκ Κονγκ

banks

Ράλι στη Wall με σινιάλο από τον πληθωρισμό

banks

Συνεχίζεται το ράλι στη Wall Street – 7η εβδομάδα κερδών

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Περιμένοντας τη συνάντηση Μπάιντεν-Σι

banks

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές με κινεζικό «άλμα»

banks