23.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Περιμένοντας τη συνάντηση Μπάιντεν-Σι

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Περιμένοντας τη συνάντηση Μπάιντεν-Σι

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (13/11), με τους επενδυτές να περιμένουν περισσότερα οικονομικά δεδομένα ενόψει και των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πρόκειται να έχουν αυτή την εβδομάδα την πρώτη τους προσωπική συνάντηση μετά από περίπου ένα χρόνο.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service υποβάθμισε την Παρασκευή την προοπτική πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ σε αρνητική από σταθερή, υποδεικνύοντας αυξανόμενους κινδύνους για τη δημοσιονομική ισχύ της χώρας.

Νωρίτερα, οι αμερικανικές μετοχές έκαναν ράλι την Παρασκευή, ανακτώντας το έδαφος που έχασαν την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς σταθεροποιήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων.

Στα μάκρο, ο τομέας των υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε σε έδαφος συρρίκνωσης τον Οκτώβριο εν μέσω επιβράδυνσης των πωλήσεων και των νέων παραγγελιών, σύμφωνα με έρευνα.

Ο Δείκτης Απόδοσης Υπηρεσιών Bank of New Zealand-BusinessNZ ήταν 48,9 τον περασμένο μήνα, μειωμένος κατά 1,7 μονάδες από τον Σεπτέμβριο και πολύ κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 53,5.

Η έρευνα έρχεται αφού ο μεταποιητικός τομέας της Νέας Ζηλανδίας συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε δύο χρόνια τον Οκτώβριο.

Ο πληθωρισμός χονδρικής της Ιαπωνίας επιβραδύνθηκε απότομα τον περασμένο μήνα, δείχνοντας ότι οι πιέσεις στο κόστος μειώνονταν σταδιακά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης τιμών εταιρικών αγαθών της κεντρικής τράπεζας αυξήθηκε 0,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρυσι, λίγο χαμηλότερα από την πρόβλεψη σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση 0,9%.

Η μέτρηση ήταν κάτω από το 1% για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021 και σηματοδότησε τον 10ο συνεχόμενο μήνα ύφεσης του πληθωρισμού χονδρικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,01%, κλείνοντας στις 32.585,11 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 1,59% στις 17.463 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,25% στις 3.046,53 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,10% στις 9.988,83 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε πτώση 0,24% στις 2.403,76 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.948,80 μονάδες, χάνοντας 0,40%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Κίνα #Αυστραλία #Nikkei #Kospi #ιαπωνία

Related posts

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Στα «ραντάρ» Μεσανατολικό και εταιρικά κέρδη

banks

Ξανά στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές-Επεκτείνεται το αρνητικό ξεκίνημα στο 2024

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές αναμένοντας τον πληθωρισμό

banks

Wall Street: Ήπια άνοδος λίγο πριν την ετυμηγορία της Fed

banks

Σε νέα χαμηλά οι ασιατικές αγορές-Χαμηλό έτους ο Hang Seng

banks

Wall Street : Μετρημένες κινήσεις εν όψει πληθωρισμού, εταιρικών αποτελεσματων

banks