20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο Jackson Hole

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο Jackson Hole

Σε θετικό έδαφος κινείται την Παρασκευή (23/8) η Wall Street, εν αναμονή της σημαντικής ομιλίας του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole, η οποία αναμένεται να προσφέρει επιπλέον ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,41% στις 40.881,34 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,66% στις 5.607,40 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,98% στις 17.791,74 μονάδες. 

Ο πρόεδρος της Fed, που θα μιλήσει από το ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole, αναμένεται να δώσει «σήμα» για μείωση των επιτοκίων από τη Fed σύντομα, ενώ αναμένονται περιορισμένες ενδείξεις σχετικά με το μέγεθος και τη συχνότητα των μειώσεων.

«Ο Πάουελ αναμένεται να θέσει τις βάσεις για την πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη Fed εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Άνταμ Τέρνκουιστ, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. «Τα σημάδια μείωσης των πιέσεων στις τιμές και χαλάρωσης της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι πιθανότατα αρκετά, ώστε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να αρχίσουν να μειώνουν το επιτόκιο-στόχο».

Οι αγορές στοιχηματίζουν ομόφωνα σε μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, όμως υπάρχει λιγότερη ομοφωνία σχετικά με το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η μείωση, σύμφωνα με το FedWatch της CME Group. Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου έδειξαν πως μια «μεγάλη πλειοψηφία» των μελών της επιτροπής χάραξης πολιτικής της Fed ήταν υπέρ μιας μείωσης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Την Πέμπτη, οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις  από την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων ενόψει της ομιλίας στο Jackson Hole. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,9%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 1,7%, σημειώνοντας τη χειρότερη ημέρα του από τις 5 Αυγούστου. Ο Dow έχασε 177 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες οδεύουν προς μια κερδοφόρα εβδομάδα, παρά τις πιέσεις της Πέμπτης. Ο Dow και ο Nasdaq είναι περίπου 0,7% υψηλότερα για την εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 έχει κερδίσει 0,9%.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #κέρδη #ΟΜΙΛΙΑ_ΠΑΟΥΕΛ #FED #Jackson_Hole

Related posts

Η μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο για τις ευρωαγορές

banks

Άνοδος στις Ευρωαγορές- Άλμα 5,26% για τη Hargreaves Lansdown

banks

Έχασαν την… ώθηση της Nvidia οι ευρωαγορές-Ανακόπηκε το θετικό σερί

banks

Κέρδη άνω του 1% στο άνοιγμα των ευρωαγορών με…αέρα Fed

banks

Στα «κόκκινα» οι ασιατικές αγορές- Ανησυχία για τις προοπτικές ανάπτυξης

banks

Επιστροφή στη… δράση με μικρά κέρδη για τις ευρωαγορές

banks