25.8 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη άνω του 1% στο άνοιγμα των ευρωαγορών με…αέρα Fed

Κέρδη άνω του 1% στο άνοιγμα των ευρωαγορών με…αέρα Fed

Στα «πράσινα» με κέρδη άνω του 1% διαπραγματεύονται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (2/11), με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια.

Όλοι οι κλάδοι διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, με τις τεχνολογικές μετοχές να ηγούνται των κερδών με άνοδο 2,3%.

Η Fed έλαβε την απόφαση την Τετάρτη εν μέσω ενδείξεων οικονομικής ανάπτυξης, ενώ οι συνθήκες στην αγορά εργασίας και ο πληθωρισμός παραμένουν πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας. Η απόφαση περιελάμβανε επίσης μια αναβάθμιση της γενικής αξιολόγησης της οικονομίας από τη Fed.

Πίσω στην Ευρώπη, η Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται να ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση νομισματικής πολιτικής την Πέμπτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη Fed στη διατήρηση των επιτοκίων αμετάβλητα αυτόν τον μήνα.

Τα εταιρικά κέρδη παραμένουν επίσης βασικός μοχλός για τη δράση των τιμών των μετοχών στην Ευρώπη.

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, περίπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, καθώς η εταιρεία επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και τα περιθώρια διύλισης.

Οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας προέρχονται από μια χρονιά- ρεκόρ όσον αφορά τα κέρδη, τα οποία τροφοδοτήθηκαν από την άνοδο των τιμών των ορυκτών καυσίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,38% στις 442,60 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 1,29% στις 15.116,05 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,52% στις 7.038,22 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,25% στις 7.434,82 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1,33% στις 28.357 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 1,25% στις 9.188,38 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,78% στις 6.372,65 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Related posts

    Κέρδη για τη Wall Street μετά την «παύση» της Τετάρτης

    banks

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    banks

    Άνοδος στις ευρωαγορές ενόψει ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

    banks

    Σε υψηλό εξαμήνου ασιατικές μετοχές

    banks

    Wall Street: Δίχως «φρένα» για 11η συνεδρίαση ο Dow Jones

    banks

    «Άγγιξαν» χαμηλό ενός μήνα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks