20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Επιφυλακτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

Επιφυλακτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (3/9), ανακάμπτοντας από την αδύναμη έναρξη των συναλλαγών του Σεπτεμβρίου στις αρχές της εβδομάδας.

Οι περιφερειακές αγορές υποχώρησαν τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα συναλλαγών για τον Σεπτέμβριο, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να προέρχεται από άνοδο 1,33% τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να εξετάζουν τις προοπτικές για τα επιτόκια και τις αγορές. Οι αγορές θεωρούν δεδομένο ότι η Federal Reserve θα ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με την επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας να έχει οριστεί για τις 17-18 Σεπτεμβρίου.

Μια σειρά από στοιχεία για τις ΗΠΑ αναμένονται αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη υπευθύνων αγορών, των παραγγελιών εργοστασίων, των αιτήσεων ανεργίας, των μισθολογίων εκτός των αγροτών και του ποσοστού ανεργίας.

Στην Ευρώπη, τα στοιχεία που δημοσίευσε η Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικής έδειξαν ότι οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο , πολύ χαμηλότερα από την αύξηση 4,1% τον ίδιο μήνα του 2023. Οι πωλήσεις τροφίμων αυξήθηκαν 2,9% ετησίως τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο, ενώ οι πωλήσεις εκτός τροφίμων μειώθηκαν κατά 1,7%.

 «Το καταναλωτικό συναίσθημα αρχίζει σταδιακά να βελτιώνεται, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κάποια νευρικότητα σχετικά με πιθανές αυξήσεις φόρων και το κόστος της επαναφοράς της θέρμανσης όταν έρθει ο ψυχρότερος καιρός», επεσήμανε η Λίντα Έλετ, επικεφαλής αναλύτρια καταναλωτικής συμπεριφοράς, λιανικής και αναψυχής για το Ηνωμένο Βασίλειο στην KPMG.

Οι αγορές των ΗΠΑ ήταν κλειστές τη Δευτέρα για την Labor Day, με τους εμπόρους να προετοιμάζονται για έναν δυνητικά δύσκολο μήνα μετά από έναν ισχυρό, αλλά ασταθή Αύγουστο.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (3/9), ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,02% στις 522,92 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,04% στις 18.915,95 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,22% στις 7.663,38 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ανεβαίνει 0,03% στις 8.365,69 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,27% στις 34.229 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,30% στις 11.366,60 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να υποχωρεί 0,03% στις 6.771,72 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Wall Street: Ράλι μετά τις δηλώσεις Πάουελ- Επιστροφή στην τεχνολογία

banks

Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Sell off στην Wall Street-«Βουτιά» 600 μονάδων για τον Dow Jones

banks

Διατηρήθηκε το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

JP Morgan-Επενδυτές: Να σορτάρετε τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

banks

Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

banks