17.2 C
Athens
May 12, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Διαφορετικές τάσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (7/11), με τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοινώνουν οι εταιρείες να είναι στο επίκεντρο.

Ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου καταγράφει πτώση 1,37%, αφού ο κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας Aramco ανέφερε απότομη πτώση των κερδών, ενώ οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κερδίζουν 0,9%.

Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας UBS καταγράφουν άνοδο 3,6% μετά τα πρώτα πλήρη τριμηνιαία αποτελέσματα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse.

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν με πτώση τη Δευτέρα καθώς το έντονο κλίμα που οδήγησε τον δείκτη Stoxx 600 στην καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο εξασθενεί.

Οι παγκόσμιες αγορές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να μιλήσει τις επόμενες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Fed πλησιάζει στο τέλος της.

Στα μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Οκτώβριο, υψηλότερα από την αύξηση 1,6% του προηγούμενου έτους, αλλά κάτω από τους μέσους όρους τρίμηνων και δωδεκάμηνων 3,1% και 4,2%, αντίστοιχα.

Η βρετανική κοινοπραξία λιανικής, η οποία δημοσίευσε τα στοιχεία, είπε ότι οι πωλήσεις πιθανότατα μειώθηκαν σε όγκο λόγω των επιπτώσεων του πληθωρισμού.

Ο Πολ Μάρτιν, επικεφαλής λιανικής στην KPMG στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι πωλήσεις «παρέμειναν αδύναμες».

«Ενώ οι καταναλωτές λειτουργούν τώρα σε χαμηλότερο πληθωριστικό περιβάλλον σε σύγκριση με τον περασμένο Οκτώβριο, όπου ο πληθωρισμός κορυφώθηκε σε πάνω από 11%, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τελευταίοι 12 μήνες έχουν επηρεάσει την εμπιστοσύνη και την ικανότητά τους να ξοδεύουν», είπε.

«Σε συνδυασμό με το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων, τη μείωση των αποταμιεύσεων λόγω Covid και τη θέρμανση που επανέρχεται, οι… πολιορκημένοι καταναλωτές σκέφτονται πολύ προσεκτικά πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους. Ως αποτέλεσμα, η ισχυρή ζήτηση που κράτησε ορισμένους λιανοπωλητές στη ζωή τους τελευταίους 18 μήνες τώρα μειώνεται», συμπλήρωσε.

Στη Γερμανία, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε «βουτιά» 3,7% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση και πτώση 1,4% σε μηνιαία.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,21% στις 442,52 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,26% στις 15.096,05 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,45% στις 6.982,46 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,18% στις 7.405,02 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,02% στις 28.588 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,05% στις 9.233,59 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να χάνει 0,59% στις 6.352,11 μονάδες.

  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600
  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

    Related posts

    Μεικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

    banks

    Wall Street: Οδεύει προς ρεκόρ 6ετίας ο Dow Jones

    banks

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές: Rebound ο Nikkei-Απώλειες στην Κίνα

    banks

    Χάνουν την αίγλη τους οι ευρωπαϊκές μετοχές πολυτελών brands

    banks

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με καταλύτες τα μάκρο

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές μετά το πολυετές υψηλό του γερμανικού ομολόγου

    banks