25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Ασιατικές αγορές: «Βαρίδι» τα στοιχεία για τις πληρωμές στην Ιαπωνία

Ασιατικές αγορές: «Βαρίδι» τα στοιχεία για τις πληρωμές στην Ιαπωνία

Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται την Πέμπτη (5/9) τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο ενός εκτεταμένου sell off, με τον Nikkei της Ιαπωνίας και τον Kospi της Νότιας Κορέας μεταξύ των μεγάλων χαμένων.

Σήμερα ο Nikkei υποχωρεί κατά 0,73%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημειώνει οριακή άνοδο, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τους μισθούς του Ιουλίου στην Ιαπωνία.

Οι μέσες μηνιαίες αποδοχές μετρητών στη χώρα αυξήθηκαν 3,6% σε ετήσια βάση, σε μια πιο ήπια άνοδο σε σύγκριση με την άνοδο 4,5% που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο. Οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 0,4% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μετά το +1,1% του Ιουνίου.

Η ισχυρή έκθεση για τις πληρωμές προσφέρει στην Τράπεζα της Ιαπωνίας περισσότερο περιθώριο για αύξηση των επιτοκίων, η οποία θα μπορούσε να ασκήσει πρόσθετη πίεση στις μετοχές. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BoJ, Χατζίμε Τακάτα, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια εάν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις δαπάνες και τους μισθούς», μεταδίδει το Reuters.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολισθαίνει κατά 0,33%, ενώ ο δείκτης CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα σημειώνει οριακή άνοδο. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί οριακά, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης κινείται κατά 1% χαμηλότερα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας «ανεβαίνει» κατά 0,18%. Οι εξαγωγές από τη χώρα τον Ιούλιο αυξήθηκαν 0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές, με το βλέμμα και στις ΗΠΑ

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Ιαπωνία

banks

Μνήμες από τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987 στις αγορές

banks

Σημάδια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τον «πανικό» της Δευτέρας

banks

Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Τα φώτα στις κεντρικές τράπεζες

banks

Πτώση στις ευρωαγορές, στον απόηχο των σταθερών επιτοκίων της BoE

banks