18.4 C
Athens
May 10, 2024
Image default
MARKETS

Πτώση στις ευρωαγορές, στον απόηχο των σταθερών επιτοκίων της BoE

Πτώση στις ευρωαγορές, στον απόηχο των σταθερών επιτοκίων της BoE

Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη (1/2) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,48% στις 483.32 μονάδες, υποχωρώντας από τα υψηλά διετίας που κατέγραψε στα τέλη Ιανουαρίου. Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης υποχώρησαν κατά 1,3%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 1%, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,26% στις 16.859,04 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 διολίσθησε κατά 0,10% στις 7,622.71 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,89% στις 7.588,75 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX μειώθηκε κατά 0,63% στις 10.014,00 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε πτώση 0,18% στις 30.689,11 μονάδες.

Οι κινήσεις αυτές ακολούθησαν τη μεσημεριανή ανακοίνωση της BoE, η οποία έδειξε πως οι αναλυτές της είναι διχασμένοι σχετικά με τα επιτόκια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο όσο ο πληθωρισμός πλησιάζει προς το στόχο.Προς το παρόν, η BoE θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια.

Τις μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών «πυροδότησαν», επίσης, πολλές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Η BNP Paribas έχασε 9,21%, αφού η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της σε τριμηνιαία βάση δεν ήταν επιτυχείς και έτσι «έχασε» τον στόχο που είχε τεθεί για τα κέρδη της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι μετοχές της Adidas σημείωσαν, επίσης, απώλειες 2,08 παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της και αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν το 2024. 

Εν τω μεταξύ, η Volvo εκτοξεύθηκε στην κορυφή του Stoxx 600, μετά την ανακοίνωση πως θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της θυγατρικής της Polestar Automotive.

Σήμερα ανακοινώθηκαν, επίσης, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, για τον Ιανουάριο. Ο γενικός πληθωρισμός υποχώρησε ελαφρώς και ο πληθωρισμός υπηρεσιών παρέμεινε σταθερός.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Πτώση #BoE

Related posts

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

banks

Η… αναμονή Πάουελ «βύθισε» τις ασιατικές αγορές-Μεγάλος χαμένος ο Nikkei

banks

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

banks

Θεαματική ανάκαμψη στις ευρωαγορές- Η καλύτερη συνεδρίαση εντός του 2023

banks

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο τον πληθωρισμό

banks

«Φρένο» στο ανοδικό σερί των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

banks