25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Υποχώρηση για 4η ημέρα με «βαρίδι» τις ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Υποχώρηση για 4η ημέρα με «βαρίδι» τις ΗΠΑ

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν την Πέμπτη (8/9) μετά από μια ακόμη σειρά αδύναμων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,25% στις 512.64 μονάδες με τους κλάδους να παραμένουν μεταξύ απωλειών και κερδών. Οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας σημείωσαν άνοδο 1,94%, ενώ οι μετοχές του κλάδου της υγείας υποχώρησαν κατά 1,33%.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή συνεδρίαση, σηματοδοτεί την τέταρτη ημέρα πτώσης για τον Stoxx 600, αφού έκλεισε πάνω από τις 525 μονάδες για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,05% στις 18,581.65 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,35% στις 8,240.48 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε 0,92% χαμηλότερα, στις 7,431.96 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,56% στις 33.680,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 11,278.75 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI κατέγραψε άνοδο 0,02% στις 6,741.10 μονάδες.

Ωστόσο, ο Benedict Acton-Bond, οικονομολόγος της Moody’s Analytics, σημείωσε ότι οι παραγγελίες εξαιρουμένων των μεγάλων αντικειμένων όπως τα αεροσκάφη, τα πλοία και τα τρένα ήταν χαμηλότερες και δήλωσε ότι η ανακοίνωση «αποδυναμώνει περαιτέρω την αφήγηση ότι η βιομηχανία έχει πιάσει πάτο».

Ευρύτερα, το παγκόσμιο κλίμα κλονίστηκε και πάλι από τα στοιχεία των ΗΠΑ, αφού οι αδύναμες έρευνες για τη μεταποίηση και οι χαμηλότερες από το αναμενόμενο θέσεις εργασίας υποδηλώνουν επιβράδυνση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου – και αναζωπύρωσαν τη συζήτηση σχετικά με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης αντί για 25 αυτόν τον μήνα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν επίσης ότι οι μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων τρεισήμισι και πλέον ετών τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ADP. Οι εταιρείες προσέλαβαν 99.000 εργαζομένους για το μήνα, πολύ κάτω από την πρόβλεψη συναίνεσης του Dow Jones για 140.000.

Την ίδια ώρα οι μετοχές της Wall Street, οι μετοχές ήταν μικτές μετά τα στοιχεία.

Η αδύναμη έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για το ευρύ ξεπούλημα των μετοχών στις αρχές Αυγούστου και τα στοιχεία της Πέμπτης έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις υπόλοιπες ανακοινώσεις για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα κυκλοφορήσουν αυτή την εβδομάδα, με τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες εκτός της γεωργίας και την ανεργία στις ΗΠΑ να αναμένονται την Παρασκευή.

#μετοχές #δείκτες #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Related posts

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Περιμένοντας τα μάκρο

banks

Ράλι στις ευρωαγορές μετά το σήμα της Fed

banks

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα νέα στοιχεία

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

banks

Ντάιμον-JP Morgan: Υπερβολική η αντίδραση των επενδυτών- Δεν περιμένουμε ύφεση

banks

Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές στο άνοιγμα- Το βάρος στα επιτόκια

banks