21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα νέα στοιχεία

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα νέα στοιχεία

Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (6/12) στη Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι σχετικά με την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς τα νέα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω σημάδια επιβράδυνσης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,21% στις 36.200,73 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,33% στις 4.582,32 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,35% στις 14.278,83 μονάδες. Dow Jones και S&P 500 προέρχονται από ένα πτωτικό διήμερο.

Όπως αναφέρει το CNBC, η πτώση του κόστους εργασίας προμηνύει θετικές εξελίξεις για την πορεία του πληθωρισμού, ενώ ένα «άλμα» στην παραγωγικότητα σηματοδοτεί τη δυνατότητα της αμερικανικής οικονομίας να παρακάμψει την ύφεση. Τα δεδομένα για τις μισθοδοσίες από την ADP έδωσαν την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η αγορά εργασίας, που εδώ και καιρό θεωρούνταν «βαρίδι» για την Federal Reserve, αρχίζει να γίνεται πιο «χαλαρή».

Σύμφωνα με την ADP, τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 103.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 106.000 τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν άνοδο στις 128.000. Παράλληλα, τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα στις 106.000 θέσεις, αντί για 113.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Σε ό,τι αφορά την ιδιωτική μισθοδοσία υπήρξε άνοδος 5,6% στις ετήσιες απολαβές των εργαζομένων, η μικρότερη μετά τον Σεπτέμβριο 2021. Σύμφωνα με άλλη έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε 5,1% στα 64,3 δισ. δολάρια. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τριών μηνών. 

Η έκθεση της ADP είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά δεδομένων με επίκεντρο την εργασία, που αναμένονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ακολουθούν τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας την Πέμπτη, τους μισθούς εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και το ποσοστό ανεργίας την Παρασκευή.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #νέες_θέσεις_εργασίας #εμπορικό_ελλειμμα #ADP

Related posts

Εβδομαδιαία «βουτιά» στη Wall Street- Κέρδη για πετρέλαιο και χρυσό

banks

Ήπιες διακυμάνσεις με βλέμμα στις ΗΠΑ στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Κέρδη με…ηγέτη το Χονγκ Κονγκ στις ασιατικές αγορές-«Κλειδί» τα μάκρο

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές-Το βάρος στην Τράπεζα της Ιαπωνίας

banks

Wall Street: Ήπια άνοδος μετά το «δειλό» ξεκίνημα του τριμήνου

banks