20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
COMODITIES

Η Κίνα συνεχίζει να «πληγώνει» το πετρέλαιο-Πτώση άνω του 1%

Η Κίνα συνεχίζει να «πληγώνει» το πετρέλαιο-Πτώση άνω του 1%

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση άνω του 1% την Τρίτη (10/9), διαγράφοντας τα χθεσινά κέρδη, καθώς η ασθενής κινεζική ζήτηση και οι φόβοι για υπερπροσφορά πετρελαίου αντισταθμίζουν τις διαταραχές παραγωγής στις ΗΠΑ από την τροπική καταιγίδα Francine.

Τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το μπρεντ είχαν αυξηθεί κατά περίπου 1% τη Δευτέρα.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ διέταξε το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων στο Μπράουνσβιλ και σε άλλα μικρά λιμάνια του Τέξας το βράδυ της Δευτέρας, καθώς η τροπική καταιγίδα Francine διέσχιζε τον Κόλπο του Μεξικού. Το λιμάνι του Κόρπους Κρίστι παρέμεινε ανοιχτό με περιορισμούς.

Η τροπική καταιγίδα προβλέπεται να ενισχυθεί σημαντικά και να γίνει τυφώνας την Τρίτη, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Η Exxon Mobil είπε ότι έκλεισε την παραγωγή της στην υπεράκτια πλατφόρμα παραγωγής Hoover, ενώ η Shell σταμάτησε τις εργασίες γεώτρησης σε δύο πλατφόρμες. Η Chevron άρχισε επίσης να κλείνει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δύο από τις υπεράκτιες πλατφόρμες της.

Ωστόσο, οι ενδείξεις αποδυνάμωσης της παγκόσμιας ζήτησης και οι προσδοκίες για υπερπροσφορά πετρελαίου κρατούν την αγορά υπό πίεση.

Τα κινεζικά στοιχεία τη Δευτέρα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός καταναλωτή επιταχύνθηκε τον Αύγουστο, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου εξαμήνου, αν και η εγχώρια ζήτηση παρέμεινε εύθραυστη και ο αποπληθωρισμός των τιμών παραγωγού επιδεινώθηκε.

Και ενώ τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 1,5 ετών τον Αύγουστο, οι εισαγωγές απογοήτευσαν, σε άλλο ένα σημάδι ύφεσης της εγχώριας ζήτησης.

«Το μήνυμα από την Κίνα είναι απλό αλλά δυνατό και αντηχεί σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil Ταμάς Βάργκα, προσθέτοντας ότι η χώρα αγωνίζεται να ενθαρρύνει τις δαπάνες και να τονώσει την υποτονική ζήτηση.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένεται η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ+ για την αγορά πετρελαίου.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ πρόκειται επίσης να δημοσιεύσει τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την ενέργεια, με προβλέψεις για την παγκόσμια αγορά και την παραγωγή αμερικανικού αργού πετρελαίου.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,31% στα 67,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 1,21% στα 70,97 δολάρια το βαρέλι.

Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν κατά 2,754% στα 36,305 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,10% στα 2.534,95 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,50% στα 28,802 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,37% στα 4,1292 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,03% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1036 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,16% στο 1,3093 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,13% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8429 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#Κίνα #ΗΠΑ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #δολαριο #Λίρα #ευρώ #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Συνεχίζει στην… ανηφόρα το πετρέλαιο

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

banks

Σε υψηλά 11 μηνών το πετρέλαιο

banks

Απώλειες το πετρέλαιο-Σημαντική άνοδος των μετάλλων

banks

Σταθεροποιείται παρά την πολιτική αβεβαιότητα το πετρέλαιο-Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

banks