16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
COMODITIES

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων την Πέμπτη (18/4), διευρύνοντας τις απώλειές τους, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για άμβλυνση των εντάσεων στη βασική παραγωγική περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ οι επενδυτές έστρεψαν την εστίασή τους στην πιο… ζοφερή εικόνα της ζήτησης.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ υποχωρούν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρία.

Οι τιμές μειώθηκαν ακόμα και πάνω από ένα δολάριο το βαρέλι στο χαμηλό τους εντός της ημέρας και έχουν υποχωρήσει περίπου 4% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές έχουν… καθησυχαστεί και αυτό αποτυπώνεται και στις τιμές του πετρελαίου, καθώς θεωρούν ότι τυχόν ισραηλινά αντίποινα στην επίθεση του Ιράν στις 13 Απριλίου θα μετριαστεί από τη διεθνή πίεση.

Οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις της Δύσης κατά του Ιράν θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από μεγαλύτερη παραγωγή από άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου και ο αντίκτυπός τους θα μπορούσε να περιοριστεί χωρίς την κινεζική συνεργασία, δήλωσε ο Ole Hvalbye, αναλυτής εμπορευμάτων στη SEB Research.

Το Ιράν είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός στον ΟΠΕΚ, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, και η χαλάρωση της σύγκρουσής του με το Ισραήλ θα μείωνε τις πιθανότητες για διακοπές του εφοδιασμού.

Αναλυτές της JP Morgan ανέφεραν ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου μέχρι στιγμής τον Απρίλιο ήταν 200.000 βαρέλια την ημέρα κάτω από τις προβλέψεις της, κατά μέσο όρο για 101 εκατομμύρια bpd.

Τα αυξημένα αμερικανικά αποθέματα αργού κρατούν επίσης υπό έλεγχο τις τιμές. Τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 460 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου, ανέφερε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών, σχεδόν διπλάσιες από τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 3% την Τετάρτη, παρά το γεγονός ότι η Βενεζουέλα έχασε μια βασικά άδεια από τις ΗΠΑ που της επέτρεπε να εξάγει πετρέλαιο σε αγορές σε όλο τον κόσμο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,34% στα 82,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ πέφτει 0,46% στα 86,87 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη για το φυσικό αέριο

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 2,896% στα 32,195 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,46% στα 2.399,35 δολάρια η ουγγιά, το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,90% στα 28,652 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 1,77% στα 4,4165 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,08% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0663 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,06% στο 1,2456 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία κερδίζει 0,11% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,856 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #αμερικανικό_αργό #δολαριο #ΜΠΡΕΝΤ #χρυσός #χαλκός #ασήμι

Related posts

Ανοδικά ο χρυσός παρά την αγωνία για τις προεδρικές εκλογές

banks

«Σκαρφαλώνει» σχεδόν 2% το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

banks

«Βουτιά» για τρίτη μέρα το πετρέλαιο-Καταλύτες Μέση Ανατολή και αποθέματα

banks

«Σκαρφαλώνει» σχεδόν 3% ελέω Μέσης Ανατολής το πετρέλαιο-Πέφτει το αέριο

banks

Πετρέλαιο: Σε υψηλά 13 μηνών, καθώς η αγορά ισορροπεί

banks

Σταθεροποιείται παρά το… άγχος το πετρέλαιο- Πέφτει το φυσικό αέριο

banks