22.2 C
Athens
September 25, 2024
Image default
MARKETS

Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street-Για νέο ρεκόρ ελπίζει ο Dow

Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street-Για νέο ρεκόρ ελπίζει ο Dow

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (24/9), μετά τα νέα ρεκόρ που σημείωσαν ο S&P 500 και ο Dow Jones τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο Dow καταγράφει άνοδο 0,09% στις 42.141,82 μονάδες ελπίζοντας να φτάσει σε ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 σημειώνει μείωση 0,13% στις 5.711,30 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,36% στις 17.907,26 μονάδες.

Με τα κέρδη της Τρίτης (24/9), ο Dow σημειώνει άνοδο περίπου 1,5% για τον τρέχοντα μήνα, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημειώνουν άνοδο 1,4% και 1,7% αντίστοιχα. Ορισμένα από αυτά τα κέρδη προέρχονται καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα χαμηλότερα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα ενισχύσουν τα κέρδη.

Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, κινήθηκαν υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς «ανυπομονούσαν» για μειώσεις επιτοκίων από την Fed.

«Ενώ οι έμποροι παινεύουν την μείωση επιτοκίων, η αγορά θα αντιμετωπίσει πιθανότατα αυξημένη μεταβλητότητα τις επόμενες εβδομάδες», σύμφωνα με τον Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιο στρατηγικό αναλυτή της LPL Financial.

«Μετά την μείωση επιτοκίων από την Fed, η αγορά θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε οποιαδήποτε ένδειξη ότι η εικόνα στην οικονομία αμβλύνεται με ταχύτερο ρυθμό», πρόσθεσε στην συνέχεια.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εξελίξεις αυτές έρχονται αφού ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης των ΗΠΑ διολίσθησε στο 98,7, από 105,6 τον Αύγουστο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση ενός μήνα από τον Αύγουστο του 2021, ενώ η πρόβλεψη του Dow Jones έκανε λόγο για μέτρηση 104 μονάδων.

#Wall_Street #S&D_500 #Dow_Jones #Nasdaq

Related posts

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

banks

Ξανά στο «κόκκινο» η Wall Street-Στο επίκεντρο SVB και μισθοί

banks

Απώλειες στη Wall Street υπό το άγχος του πληθωρισμού

banks

Wall Street: Σε πτωτική τροχιά υπό την πίεση των ομολόγων

banks

Κέρδη στη Wall Street – «Καύσιμο» τα τραπεζικά αποτελέσματα

banks

Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks