17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στη Wall Street – «Καύσιμο» τα τραπεζικά αποτελέσματα

Κέρδη στη Wall Street - «Καύσιμο» τα τραπεζικά αποτελέσματα

Σε ανοδικό έδαφος ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους βασικούς δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών τραπεζών. Παράλληλα, υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων έπειτα από το ανοδικό «ξέσπασμα» της Πέμπτης.

Ειδικότερα, την Παρασκευή ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,87% στις 33.925,13 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,46% στις 4.369,79 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,11% στις 13.588,78 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street οδεύουν προς μία εβδομαδιαία άνοδο, αυξανόμενοι περισσότερο από 1% έκαστος. Αυτή θα είναι η τρίτη διαδοχική θετική εβδομάδα για τον Nasdaq και η δεύτερη συνεχόμενη για τον S&P 500. Παράλληλα, ο Dow Jones αναμένεται να βάλει τέλος σε μια σειρά από τρεις συνεχόμενες εβδομαδιαίες υποχωρήσεις.

Η JPMorgan Chase και η Wells Fargo άνοιξαν το «χορό» των αποτελεσμάτων, με υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα για το γ’ τρίμηνο του 2023. Οι μετοχές των δύο τραπεζικών κολοσσών ενισχύονται περισσότερο από 4,3% η καθεμία. Αντίστοιχα, η Citigroup καταγράφει «άλμα» 3,4% μετά την αύξηση που ανακοίνωσε στα έσοδά της.

Η UnitedHealth Group, η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης υγείας από πλευράς εσόδων, σημείωσε αύξηση 3,1% επί των κερδών της. Η UnitedHealth έχει την υψηλότερη τιμή ανά μετοχή από οποιοδήποτε άλλο τίτλο στον Dow Jones, δίνοντάς της τη μεγαλύτερη επιρροή στην απόδοση του δείκτη αναφοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά πάνω από 11 μονάδες βάσης στο 4,598%. Η απόδοση του 2ετούς ήταν σχεδόν 5 μονάδες βάσης χαμηλότερη, στο 5,02%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο κατά 0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ σε ετήσια βάση υποχώρησαν κατά 1,7%, συμπληρώνοντας οκτώ συνεχόμενους μήνες πτώσης. Οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μία αύξηση κατά 0,5% σε μηναία βάση, ενώ τον Αύγουστο οι τιμές εισαγωγών είχαν ενισχυθεί κατά 0,6% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Michigan «έπεσε» στις 63 μονάδες από 68,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν πτώση στις 67 μονάδες. Η μέτρηση αυτή είναι η χαμηλότερη από τον Μάιο.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • JPMorgan
  • Wells Fargo
  • Citigroup
  • UNITEDHEALTH
  • τιμές εισαγωγών
  • ΟΜΟΛΟΓΑ
  • καταναλωτική εμπιστοσύνη

    Related posts

    Κέρδη στη Wall Street- Συνέχισε το ράλι ο Dow Jones

    banks

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Άνοδος για τον S&P500

    banks

    Αντιστάθηκε στους τραπεζικούς κλυδωνισμούς η Wall Street- Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη

    banks

    Αρνητικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον σε Νταβός και ΕΚΤ

    banks

    Ράλι στο Χονγκ Κονγκ με ώθηση από την Xiaomi

    banks

    Η χειρότερη εβδομάδα από το Μάρτιο για τη Wall Street

    banks