23.2 C
Athens
May 8, 2024
Image default
MARKETS

Απώλειες στη Wall Street υπό το άγχος του πληθωρισμού

Απώλειες στη Wall Street υπό το άγχος του πληθωρισμού

Σε χαμηλότερα από τα χθεσινά (11/9) επίπεδα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Οι ανακοινώσεις πρόκειται να λειτουργήσουν ως σηματωρός για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Παράλληλα, η αγορά δέχεται πιέσεις από την ισχυρή ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,19% στις 34.597,90 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,21% στις 4.477,90 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,07% στις 13.908,16 μονάδες.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Oracle διολισθαίνει 10% μετά τη δημοσίευση του guidance για τα έσοδα, που ήταν ασθενέστερο από το αναμενόμενο. Η εταιρεία λογισμικού ανέφερε έσοδα 12,45 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 12,47 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG, παλαιότερα γνωστή ως Refinitiv. Απώλειες καταγράφουν και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές στον τομέα του cloud, όπως η Amazon, η Alphabet (μητρική της Google) και η Microsoft.

Αντίθετα, η Apple σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% εν αναμονή των ανακοινώσεων για το νέο iPhone. Η μετοχή έχει χάσει 5% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις μετά την απόφαση των κινεζικών αρχών να περιορίσει τη χρήση του iPhone σε κρατικούς φορείς.

Όσο για τα επιτόκια της Fed, η τρέχουσα τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει πιθανότητα 93% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • FEDERAL RESERVE
  • oracle
  • Apple

    Related posts

    Στο κόκκινο η Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    banks

    Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Επιφυλακτικότητα ενόψει μάκρο στο άνοιγμα των ευρωαγορών

    banks

    Σε χαμηλό έτους οι ευρωαγορές-Αρνητικό ρεκόρ για τα βρετανικά ομόλογα

    banks

    Ήπια ανοδικά στο άνοιγμα οι ευρωαγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

    banks

    Nikkei: Πήρε την «σκυτάλη» των ρεκόρ από τη Wall Street

    banks