27.1 C
Athens
October 9, 2024
Image default
MARKETS

Ανάκαμψη στη Wall Street μετά τις απώλειες της Δευτέρας

Ανάκαμψη στη Wall Street μετά τις απώλειες της Δευτέρας

Οι μετοχές στη Wall Street ανακάμπτουν την Τρίτη(8/10) , μετά από μια συνεδρίαση με απώλειες, λόγω της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει ήπια κέρδη 0,03% φτάνοντας τις 41.960,34 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,60% στις 5.726,44 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,90% στις 18.068,22 μονάδες.

Ορισμένες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Nvidia και η Super Micro Computer, σημειώνουν άνοδο. Η Nvidia ενισχύεται κατά 1,6%, ενώ η Super Micro κερδίζει 3,3%. Η Wells Fargo κινείται ανοδικά, κερδίζοντας περίπου 1%. 

Το συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, ξεπέρασε τα 77 δολάρια ανά βαρέλι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ σήμερα υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επικείμενα αντίποινα του Ισραήλ στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν και παρακολουθούν τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αποτρέψουν έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 3,6% περίπου, ενώ το Brent κινείται πτωτικά, χάνοντας 3,5%.  

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων ασκεί καθοδικές πιέσεις στην αγορά στην έναρξη της εβδομάδας. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς σκαρφάλωσε πάνω από το 4% τη Δευτέρα (8/10). Την Τρίτη η απόδοση ενισχύεται στο 4,05%, το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, διαφαίνεται μία τάση στις αγορές να προσαρμοστούν και να ευθυγραμμιστούν με τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων.

Οι επενδυτές, την Τρίτη (8/10), εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία για τις μικρές επιχειρήσεις και το εμπορικό έλλειμμα. Έχουν, επίσης, στραμμένα τα βλέματα στις ομιλίες αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας, όπως της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης Σούζαν Κόλινς και του προέδρου της Fed της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστικ.

Μια βασική μέτρηση του πληθωρισμού – ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου – αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη (10/10).

#Wall_Street #Dow #Nasdaq #S&P

Related posts

Wall Street: Απώλειες μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks

Περιφερειακές τράπεζες και Fed «πληγώνουν» τη Wall Street

banks

Άνοδος στη Wall Street, στον «αστερισμό» των εταιρικών αποτελεσμάτων

banks

Μικτή εικόνα στην Ασία-Σε υψηλό 6-7 μηνών οι κινεζικές μετοχές

banks

Με το «πόδι στο γκάζι» παραμένει η Wall Street

banks

Δεύτερη διαδοχική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks