21.4 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Άνοδος στη Wall Street, στον «αστερισμό» των εταιρικών αποτελεσμάτων

Άνοδος στη Wall Street, στον «αστερισμό» των εταιρικών αποτελεσμάτων

Υψηλότερα έκλεισαν σήμερα (16/10) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο και το γ’ τρίμηνο του 2023.

Το 11% των εταιρειών του S&P 500 έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματά του εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Μερικά αξιοσημείωτα ονόματα είναι η Johnson & Johnson, η Bank of America, το Netflix και η Tesla. Σημειώνεται ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P 500 εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί κατά 2,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύθηκε 314,25 μονάδες υψηλότερα ή 0,93% και έκλεισε στις 33.984,54 μονάδες, σημειώνοντας την καλύτερη μέρα του από τον Σεπτέμβριο. Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 1,06% στις 4.373,63 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,2% στις 13.567,98 μονάδες.

Η Nike και η Travelers Companies ηγήθηκαν των κερδών για τον Dow Jones, με άνοδο περίπου 2,1% η καθεμία. Και οι 11 κλάδοι του S&P 500 διαπραγματεύτηκαν με θετικά πρόσημα στη συνεδρίαση. Υπενθυμίζεται ότι ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,5% το προηγούμενο 5νθήμερο, στη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδό του, ο Dow Jones κέρδισε 0,8%, ενώ ο Nasdaq έχασε περίπου 0,2%.

Η σημερινή άνοδος έρχεται μάλιστα τη στιγμή που «ανεβαίνουν» πάλι οι αποδόσεις των ομολόγων. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό 10ετές αυξήθηκε περίπου 8 μονάδες βάσης στο 4,712% τη Δευτέρα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης της New York Fed για την πορεία της δραστηριότητας στον κλάδο της μεταποίησης στην πολιτεία κατρακύλησε 6,5 μονάδες τον Οκτώβριο στο -4,6 δείχνοντας ότι οι συνθήκες στον κλάδο επιδεινώνονται. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν πάντως τον δείκτη στο -6.

Με ισχυρές απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι οι ΗΠΑ κατέληξαν σε αρχική συμφωνία με τη Βενεζουέλα που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο σε χαλάρωση των κυρώσεων στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας. Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 1,03 δολάρια ή 1,2% και έκλεισε στα 86,66 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό πετρέλαιο Brent παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 1,4% στα 89,65 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe.

Νέα πτώση σημείωσε ο χρυσός με τους επενδυτές να προχωρούν σε κινήσεις ρευστοποίησης κερδών μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού στις ΗΠΑ έχασε 0,4% και έκλεισε στα 1.934,3 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,13 δολάρια στα 22,765 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα ο χαλκός Δεκεμβρίου ενισχύθηκε οριακά κατά 0,011 δολάρια στα 3,582 δολάρια η λίβρα.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΛΟΓΑ
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός

    Related posts

    Διστακτικότητα στη Wall Street-Η προσοχή σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

    banks

    Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές- Διασώθηκε ο Nikkei

    banks

    Σε χαμηλό 6 μηνών έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές μετά το «άλμα» 11μήνου

    banks

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Το ενδιαφέρον στα μάκρο

    banks