27.3 C
Athens
May 20, 2024
Image default
MARKETS

Μικτή εικόνα στην Ασία-Σε υψηλό 6-7 μηνών οι κινεζικές μετοχές

Μικτή εικόνα στην Ασία-Σε υψηλό 6-7 μηνών οι κινεζικές μετοχές

Μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα (9/5) στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι αγορές περιμένουν περισσότερα σχόλια από τους αξιωματούχους της Federal Reserve για τα επιτόκια και νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες.

Οι κινεζικές μετοχές ήταν από τους λίγους κερδισμένους της ημέρας, αυξάνοντας τα κέρδη λόγω της ισχυρότερης από την αναμενόμενη ενίσχυσης των εισαγωγών τον Απρίλιο, αντανακλώντας τη δυναμική της τοπικής ζήτησης. Μάλιστα, οι βασικοί δείκτες στην Κίνα παραμένουν κοντά στα υψηλά έξι έως επτά μηνών.

Τα κέρδη στις μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας οδηγούν επίσης τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σε άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Οι επενδυτές εστιάζουν στους τεχνολογικούς τίτλους.

Παρά την αύξηση των εισαγωγών, το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ήταν κατώτερο των προσδοκιών. Ωστόσο, τα ισχυρότερα στοιχεία για τις εισαγωγές συνέβαλαν στην αισιοδοξία για πιθανή ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας, η οποία ήταν επίσης βασικός μοχλός των πρόσφατων κερδών όσον αφορά τις μετοχές.

Επιπλέον, τα αδύναμα στοιχεία για τους μισθούς του Μαρτίου στην Ιαπωνία ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα έχει περιορισμένο περιθώριο για να ασκήσει αυστηρότερη νομισματική πολιτική. Στην Αυστραλία, ο κλάδος της εξόρυξης επιβαρύνθηκε από την υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων.

Αναλυτικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,34% στις 38.070,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX/200 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,08% στις 7.720 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,66% στις 3.148,99 μονάδες και ο Shenzhen Component κερδίζει 1,62% στις 9.794,64 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 1,07% στις 18.510 μονάδες, ενώ αντίθετα στη Νότια Κορέα ο KOSPI διολισθαίνει 1,11% στις 2.714,68 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,1%, κοντά στο υψηλό 15 μηνών που σημείωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #ασιατικές_αγορές

Related posts

Ασιατικές αγορές: Απώλειες με το… μυαλό των επενδυτών στον πληθωρισμό

banks

«Φρέσκαρε» το υψηλό 34ετίας ο Nikkei-Κλειστές οι περισσότερες ασιατικές αγορές

banks

Τα «σύννεφα» της ύφεσης σκέπασαν τη Wall Street

banks

Σε θετική ρότα παραμένει η Wall Street

banks

Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές στο άνοιγμα- Καθοριστικά τα μάκρο

banks

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης με αρωγούς τα ομόλογα

banks