Zakcret: Ανεβάζει τον πήχη την ανάπτυξης μετά το άλμα κερδών – Πού εστιάζει

Σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στοχεύει φέτος η Zakcret, ποντάροντας στις βάσεις που έθεσε την περασμένη χρονιά μέσα από την ωρίμανση του δικτύου, τις επενδύσεις στις υποδομές και τη βελτίωση της κερδοφορίας. Η αλυσίδα αθλητικών ειδών της οικογένειας Χαϊκάλη σχεδιάζει νέα καταστήματα στην Ελλάδα, επιταχύνει την επέκτασή της στην Κύπρο και περιμένει υψηλότερες πωλήσεις με καλύτερα περιθώρια κέρδους. Και όλα αυτά σε μια χρονιά που ξεκίνησε με μια σοβαρή… περιπέτεια: την πυρκαγιά στα κεντρικά γραφεία και σε τμήμα των αποθηκών της.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

Ως εφαλτήριο για την επιτάχυνση των σχεδίων ανάπτυξης αποτελούν σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας τα μεγέθη του 2025. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της Zakcret, οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 52,75 εκατ. ευρώ, από 51,49 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας άνοδο 2,44%. Στον αντίποδα, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 13,44%, φθάνοντας στα 2,29 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων ενισχύθηκαν κατά 23,74%, στα 1,31 εκατ. ευρώ.

Tο 2025 σύμφωνα με την διοίκηση της Zakcret σηματοδότησε «την έναρξη μιας περιόδου μεγαλύτερης απόδοσης των επενδύσεων», δημιουργώντας ισχυρότερη βάση για τα επόμενα βήματα.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η βελτίωση στην… τελική γραμμή του ισολογισμού. Τα κέρδη προ φόρων εκτινάχθηκαν στις 404.736,60 ευρώ, από 130.839,48 ευρώ το 2024, σημειώνοντας άνοδο 209,34% ενώ τα κέρδη μετά τους φόρους αυξήθηκαν σε 244.741,15 ευρώ έναντι 83.867,48 ευρώ, αυξημένα κατά 191,82%.

Η διοίκηση αποδίδει αυτή την εικόνα στην ωρίμανση του δικτύου και στις επενδύσεις που προηγήθηκαν σε καταστήματα, υποδομές, εφοδιαστική αλυσίδα, πληροφοριακά συστήματα, ψηφιακό μετασχηματισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Όπως επισημαίνει, το 2025 σηματοδότησε «την έναρξη μιας περιόδου μεγαλύτερης απόδοσης των επενδύσεων», δημιουργώντας ισχυρότερη βάση για τα επόμενα βήματα.

Zakcret

Τον Απρίλιο ξεκίνησε τη λειτουργία του νέο κατάστημα στο πολυκατάστημα Attica της οδού Τσιμισκή, ενώ τον Ιούλιο ακολούθησε το νέο flagship κατάστημα στο The Mall Athens

Το πρώτο βήμα εκτός Ελλάδας

Το μεγαλύτερο από αυτά έγινε στην Κύπρο. Έπειτα από 51 χρόνια δραστηριότητας, η οικογένεια Χαϊκάλη πέρασε για πρώτη φορά εκτός ελληνικών συνόρων. Η συμφωνία προβλέπει επτά φυσικά καταστήματα και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στην Κύπρο όπου θα λειτουργούν υπό το διακριτικό τίτλο της ZAKCRET, θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, παράλληλα, λειτουργεί το zakcret.cy, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης και την ανάπτυξη του SneakerCage στην κυπριακή αγορά, τόσο με φυσικά καταστήματα όσο και μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Κινητικότητα υπάρχει και στην Ελλάδα. Τον Απρίλιο ξεκίνησε τη λειτουργία του νέο κατάστημα στο πολυκατάστημα Attica της οδού Τσιμισκή, ενώ τον Ιούλιο ακολούθησε το νέο flagship κατάστημα στο The Mall Athens.

Η πυρκαγιά στα κεντρικά

Η αναπτυξιακή κίνηση συνεχίστηκε παρά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Φεβρουάριο του 2026 στα κεντρικά γραφεία και σε μέρος των αποθηκών. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, η εμπορική λειτουργία δεν διακόπηκε ούτε για μία ημέρα. Η έδρα μεταφέρθηκε άμεσα στην οδό Ιπποκράτους 171, στα Σπάτα, ενώ δημιουργήθηκαν νέες εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Η διοίκηση εκτιμά ότι η ζημιά δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη χρηματοοικονομική θέση, τη ρευστότητα ή την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.

Zakcret

Στις βασικές προτεραιότητες της Zakcret παραμένουν η διαχείριση των αποθεμάτων και του κεφαλαίου κίνησης, η διατήρηση ισχυρής ρευστότητας, η δημιουργία θετικών ταμειακών ροών και η περαιτέρω αποκλιμάκωση του καθαρού δανεισμού.

Τι περιμένει από το 2026 η Zakcret

Για την τρέχουσα χρήση, ο πήχης ανεβαίνει. Η Zakcret προβλέπει αύξηση του κύκλου εργασιών, βελτίωση του μικτού περιθωρίου και αισθητή ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας. Το βάρος δεν πέφτει μόνο στην προσθήκη νέων πωλήσεων. Η διοίκηση επιδιώκει καλύτερη απόδοση από το υφιστάμενο δίκτυο, περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών καναλιών, συγκράτηση του λειτουργικού κόστους και μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας.

Παράλληλα, στις βασικές προτεραιότητες παραμένουν η διαχείριση των αποθεμάτων και του κεφαλαίου κίνησης, η διατήρηση ισχυρής ρευστότητας, η δημιουργία θετικών ταμειακών ροών και η περαιτέρω αποκλιμάκωση του καθαρού δανεισμού.

Η διοίκηση θεωρεί ότι η εταιρεία διαθέτει πλέον την υποδομή και την οργανωτική βάση για να υποστηρίξει υψηλότερα επίπεδα τζίρου και κερδοφορίας. Με άλλα λόγια, έπειτα από μια περίοδο υψηλών επενδύσεων, η Zakcret περιμένει τώρα να περάσει στη φάση της απόδοσης.

Zakcret

Η αναπτυξιακή κίνηση συνεχίστηκε παρά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Φεβρουάριο του 2026 στα κεντρικά γραφεία και σε μέρος των αποθηκών

Η εξέλιξη της Zakcret…

Με τη διοίκηση της Zakcret υπό τον Τιμόθεο Χαϊκάλη, η ελληνική αλυσίδα με αθλητικά πέτυχε να αναπτύξει τουλάχιστον 36 φυσικά καταστήματα και πάνω από 250 σημεία παραλαβής σε όλη την Ελλάδα, με συνεχή ανοδική πορεία ακόμη και πέντε δεκαετίες μετά την ίδρυσή της, το 1975. Το 2018 επέκτεινε τη διείσδυσή της στην αγορά, με τα εξειδικευμένα καταστήματα Sneaker Cage και το sneakercage.gr, διαθέτοντας premium και exclusive προϊόντα για τους λάτρεις των sneakers. Παράλληλα, με το μεγαλύτερο αθλητικό Outlet Center στην Αττική και το outletcenter.gr, διαθέτει τα προϊόντα της σε χαμηλές τιμές.

…και η συνεργασία με τον Νίκο Γκάλη

Ορόσημο για την πορεία της εταιρείας ήταν η σύμπραξη με το brand NG του Νίκου Γκάλη σε μια αποκλειστική συνεργασία, που αποφάσισε η αλυσίδα να «βγάλει στον αέρα» με αφορμή τα 50 της χρόνια.

Με κοινή αφετηρία το 1975 -χρονιά δημιουργίας της εταιρείας αλλά και χρονιά που ο Γκάλης ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του καριέρα στο Seton Hall- η συλλογή Nick Galis που διατίθεται σε φυσικά καταστήματα και ηλεκτρονικά καταστήματα, περιλαμβάνει ανδρικές κοντομάνικες μπλούζες με την υπογραφή του Νίκου Γκάλη, ανδρικές εμφανίσεις μπάσκετ με το νούμερο 4 που φορούσε ο παίκτης της Εθνικής Ελλάδος, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη το θρυλικό 1987.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί γερουσιαστές κατηγορούν τον διευθυντή FBI για εκφοβισμούς δημοσιογράφων

Γερουσιαστές των δημοκρατικών κατηγόρησαν τον διευθυντή του FBI, τον Κας Πατέλ, κατά τη διάρκεια επεισοδιακής ακρόασης στο αμερικανικό Κογκρέσο χθες Τρίτη, για κατάχρηση της θέσης του στην ηγεσία της ομοσπονδιακής αστυνομίας και ιδίως εκφοβισμούς δημοσιογράφων. Ο Πατέλ απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές, δίνοντας έμφαση από την πλευρά του στο ότι ο απολογισμός του στην υπηρεσία δείχνει

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Σαουδική Αραβία

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία παρότρυνε σήμερα τους Αμερικανούς υπηκόους να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για οποιοδήποτε ταξίδι στο βασίλειο, εξαιτίας των κινδύνων που εγείρονται κατ’ αυτή από το Ιράν και τους συμμάχους του αντάρτες του κινήματος Ανσαραλά της Υεμένης, γνωστού επίσης με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, των Χούθι. Ταξιδιωτική

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Μερτς σκοπεύει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ηγεσία του κόμματός του

Υπό το βάρος των διαδοχικών αρνητικών εκλογικών αποτελεσμάτων και των εξαιρετικά χαμηλών ποσοστών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και προσωπικά του ιδίου στις δημοσκοπήσεις, ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς σκοπεύει να ζητήσει έμμεσα ψήφο εμπιστοσύνης από την ηγεσία του κόμματός του. Σύμφωνα με το περιοδικό Stern και τον ιστότοπο "Table.Media", το βράδυ της Κυριακής, μετά τις κρατιδιακές

Η επιτροπή προσωπικού της ΕΚΤ καλεί την Κριστίν Λαγκάρντ να ξεκαθαρίσει πότε σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση της

Η επιτροπή προσωπικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε επιστολή της που απεστάλη την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας και η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρει ότι η ασάφεια που υφίσταται σε σχέση με το χρονικό διάστημα που θα εξακολουθήσει να παραμένει στην προεδρία του ιδρύματος η Κριστίν

Εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ για το ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΕΛ.Α.Σ που άφησε ο Πάνας – Το «άδειασμα» του βουλευτή

Της Δέσποινας Βλεπάκη 'Όποτε ανοίγει η συζήτηση για συνεργασίες ταράζονται τα ήρεμα εσωκομματικά νερά της πράσινης παράταξης. Αυτή τη φορά η τρικυμία ήρθε από τη Χαλκιδική, με τον βουλευτή Απόστολο Πάνα να αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με την ΕΛ.Α.Σ και τη Χαριλάου Τρικούπη να τον αδειάζει. “Εγώ βλέπω ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι

«Σπίτι μου 3»: Πού υπάρχουν σπίτια έως 300.000 ευρώ – Ο χάρτης της Αττικής

Περιορισμένη και άνισα κατανεμημένη είναι η προσφορά κατοικιών που μπορεί να ενταχθεί στη δυνητική δεξαμενή του «Σπίτι μου 3» στην Αττική. Με ζητούμενη τιμή έως 300.000 ευρώ, το ποσοστό των προς πώληση κατοικιών που πληρούν σωρευτικά τα χαρακτηριστικά της έρευνας κυμαίνεται από 5,90% στα Βόρεια Προάστια έως 45,50% στο υπόλοιπο Αττικής. Στις 200.000 ευρώ η

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και τι πρέπει να αλλάξει

Στην ιστορική ευκαιρία που ανοίγεται για το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και στον τρόπο που θα πρέπει να την αξιοποιήσει ώστε να μην πάει χαμένη στάθηκαν τέσσερις κορυφαίοι εκπρόσωποι του εγχώριου οικονομικού γίγνεσθαι μιλώντας στο πλαίσιο  της επετειακής εκδήλωσης για τα 150 χρόνια του ελληνικού χρηματιστηρίου. Η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η αλήθεια για τον δανεισμό και η γραμμή πυρός των 2,2 δισ.

Την αλήθεια για τον δανεισμό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποκαλύπτουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Η εισηγμένη πέτυχε νέες υψηλές επιδόσεις μέσα από τη στρατηγική της διοίκησης υπό τον Γιώργο Περιστέρη, που θέλει την ανάπτυξη μέσα από τις παραχωρήσεις και τις σταθερές ροές εσόδων σε βάθος 20ετίας και πλέον, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του

Related Articles

Popular Categories