Στα 82 εκατ. ευρώ για το 2027, ανέρχτεαι το δημοσιονομικό κόστος από τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ.
Το χρονοδιάγραμμα της κατάργησης, αρχής γενομένης από την ελληνική Περιφέρεια και τη Θεσσαλονίκη, είναι το εξής:
2026
Σήμερα το τέλος επιτηδεύματος βεβαιώνεται σε 245.003 νομικά πρόσωπα εκ των οποίων περίπου τα μισά, 121.922, είχαν έδρα εκτός Αττικής.
2027
Το τέλος επιτηδεύματος καταργείται για τις έδρες και τα υποκαταστήματα νομικών προσώπων που βρίσκονται εκτός της Περιφέρειας Αττικής, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, όπου επίσης καταργείται.
2028
Το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται κατά 50% και στην Περιφέρεια Αττικής.
2029
Το τέλος επιτηδεύματος καταργείται πλήρως.
Το όφελος από τη σταδιακή κατάργηση του τέλους της:
- Επιχείρηση με έδρα στη Λάρισα χωρίς υποκατάστημα: τέλος 800€ για το 2026 → καταργείται το 2027.
- Επιχείρηση με έδρα και ένα υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη: τέλος 1.600€ για το 2026 → καταργείται το 2027.
- Επιχείρηση με έδρα στην Αθήνα και δύο υποκαταστήματα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Πάτρα: το συνολικό τέλος σήμερα είναι 2.200€
- Το 2027 θα πέσει στα 1.000 ευρώ
- Το 2028 στα 500 ευρώ
- Και το 2029 μηδενίζεται
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. .


