20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Διορθώνει η Wall Street μετά τα αποτελέσματα των Tesla-Alphabet

Διορθώνει η Wall Street μετά τα αποτελέσματα των Tesla-Alphabet

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύονται σήμερα (24/7) οι δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις τριμηνιαίες εκθέσεις της Tesla και της Alphabet, οι οποίες δεν ενθουσίασαν τους αναλυτές, δίνοντας αφορμές για διόρθωση από τα πρόσφατα ρεκόρ.

Ο Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,47% στις 40.166,58 μονάδες, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 1,12% στις 5.493,43 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει «βουτιά» 1,76% στις 17.678,94 μονάδες.

Η μετοχή Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, υποχωρεί περισσότερο από 4%. Αν και η Alphabet παρουσίασε καλά αποτελέσματα, τα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube «έπεσαν» κάτω από το consensus.

Εν τω μεταξύ, η Tesla διολισθαίνει περισσότερο από 9% λόγω των ασθενέστερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων και ετήσιας πτώσης 7% στα έσοδα από αυτοκίνητα. Άλλες τεχνολογικές μετοχές, όπως η Nvidia και η Meta Platforms, χάνουν περισσότερο από 2% η καθεμία, ενώ η Microsoft κινείται πτωτικά κατά 1%.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η σεζόν των κερδών συνολικά έχει ξεκινήσει δυναμικά. Πάνω από το 25% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τις επιδόσεις τους για το δεύτερο τρίμηνο, με περίπου το 80% από αυτές να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Ράλι στη Wall Street: «Αλματώδες» το ντεμπούτο της Arm

banks

Κοντά σε 5ετές χαμηλό οι κινεζικές μετοχές-«Βουτιά» στο Χονγκ Κονγκ

banks

Ράλι στη Wall με σινιάλο από τον πληθωρισμό

banks

Τα επιτόκια… πληγώνουν τις ασιατικές αγορές- «Βουτιά» στο Χονγκ Κονγκ

banks

Τεχνολογικό ράλι στις ευρωαγορές, παρά την στασιμότητα

banks

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή των ανακοινώσεων του PMI

banks